כניסה
הרשמה לניוזלטר

שקעים ונורות שנשלטים דרך האינטרנט היו רק ההתחלה. גופיה שמנטרת את מצבנו הבריאותי במקום אשפוז ובית שלומד בעצמו את הרגלי החיים שלנו כבר קרובים מתמיד

בן קמינסקי | 23 במרץ 2014 | מדע וטכנולוגיה | 5 דק׳

"האינטרנט של הדברים", השלב הבא

אתם עומדים לחזור מריצת הבוקר שלכם. הדוד החשמלי כבר נדלק מעצמו ומחמם לכם מים למקלחת. אתם מגיעים הביתה. דלת הבית מזהה אתכם ופותחת את הנעילה. התאורה במסדרון נדלקת, תנור החימום בחדר המקלחת כבר דולק, ואתם נכנסים להתקלח. ועד שאתם מספיקים להתלבש, מכונת הקפה כבר סיימה להכין לכם את הקפה שאתם אוהבים לשתות על הבוקר. כשאתם מתיישבים לשתות אותו, הטלוויזיה נדלקת, ודואגת להציג לכם את מבזק החדשות האחרון ואת המידע העדכני על המניות ועל המדדים שמעניינים אתכם. אתם נכנסים למכונית, שכבר דאגה להפעיל מראש את החימום בזמן שלקחתם את הלגימה האחרונה של הקפה שלכם, ונוסעים לעבודה.

זה רק חלק מהיכולות שמפתח כיום הסטארט-אפ Neura שנוסד בעמק הסיליקון על ידי ישראלים, ומבצע את המחקר והפיתוח שלו בהרצליה. ומה שמעניין במיוחד הוא שלא תצטרכו לדאוג לתכנת ולהגדיר למערכת אילו פעולות לעשות מתי. השירות של Neura ידע לתקשר עם מגוון רחב של ״דברים״ שיהיו מחוברים לאינטרנט, להפיק מהם מסקנות על שגרת החיים שלנו, ולבצע עבורנו פעולות באופן אוטומטי על בסיס המסקנות האלה.

התרמוסטט Nest מתחבר לאמצעי החימום והקירור שלנו ומאפשר לנו לשלוט בטמפרטורת הבית דרך הסמארטפון | צילום: יח״צ

שתפו: