איראן, וציר ההתנגדות שהיא עומדת בראשו, מאיימת היום על יציבות כל המשטרים הערביים, בדיוק כפי שהיה בתקופת "האביב הערבי" בשנת 2011. מדינות המפרץ חוששות מ"אפקט הדומינו" שעלול להגיע אליהן
יוני בן מנחם | 6 באפריל 2024 | מחשבות | 2 דק׳
דעה: ההפגנות בירדן הן סימן נוסף לכישלון של מדיניות ביידן במזרח התיכון
ההפגנות הגדולות בירדן לתמיכה בחמאס ונגד המשך המלחמה ברצועת עזה נמשכות כבר כשבועיים. את ההפגנות יוזמות תנועות חמאס ו"האחים המוסלמים" בתיאום עם איראן, כדי לערער את יציבות שלטונו של המלך עבדאללה ולפתוח חזית חדשה נגד ישראל מגבול ירדן.
המלך עבדאללה, שנחשב לבן ברית של ארה"ב, חושש מאוד לכיסאו. בירדן כבר מדברים על האפשרות שאם ההפגנות יימשכו ויסכנו את המשך שלטון בית המלוכה ההאשמי, המלך לא יהסס לנקוט ביד קשה נגד המפגינים ויפזר אותם בכוח רב, בדיוק כפי שעשה אביו, המלך חוסיין, כשדיכא בכוח בספטמבר 1970 את הניסיונות של הארגונים הפלסטינים להפיל אותו מכס השלטון. האירועים האלימים האלה קיבלו את הכינוי "ספטמבר השחור".
ההפגנות בירדן הן מכה לבית המלוכה ההאשמי, והן מעידות על חולשתו לנוכח התחזקות ציר ההתנגדות בראשות איראן. הציר הזה, שכולל את חמאס, מנסה לפגוע בהסכם השלום של ירדן עם ישראל וגם בהסכם הגז, ולהפוך את הגבול הארוך והשקט של ירדן עם ישראל לחזית לחימה חדשה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו