באמצע ינואר 2020 נודע לעולם על התפרצות מגפת הקורונה בסין. כעבור חודשיים, ב-17 במארס 2020, פורסם…
טיוח הקורונה: כיצד פעלו המדענים המובילים בעולם להסתיר את מקור הנגיף, בניסיון להגן על סין
באמצע ינואר 2020 נודע לעולם על התפרצות מגפת הקורונה בסין. כעבור חודשיים, ב-17 במארס 2020, פורסם בכתב העת הנחשב Nature Medicine מאמר בשם "המקור הפרוקסימלי של נגיף הקורונה" ("The Proximal Origin of SARS-CoV-2") שמטרתו הייתה לקבוע מהיכן הגיע הנגיף. מחברי המאמר הגיעו לשתי מסקנות עיקריות: 1. "הנגיף לא נוצר במעבדה ולא עבר מניפולציה מכוונת". 2. "איננו מאמינים שכל סוג של תרחיש מבוסס מעבדה הוא סביר". כלומר ההסבר האפשרי היחיד להופעת נגיף הקורונה הוא שהנגיף הגיע מהטבע, ככל הנראה מחיות מסוימות, ומהן עבר לבני אדם.
מאז שפורסם המאמר הוא נקרא כ-5.84 מיליון פעמים והפך לאחד המאמרים המדעיים המשפיעים ביותר בכל הזמנים. ד"ר אנתוני פאוצ'י שיזם את כתיבת המאמר (אך לא היה חתום עליו בעצמו) ציטט אותו במסיבת עיתונאים בבית הלבן, כלי תקשורת התבססו על מסקנותיו, ורשתות חברתיות, כמו פייסבוק, החלו לצנזר בעקבותיו פוסטים הטוענים שהנגיף דלף ממעבדה או שהוא תוצר של הנדסה גנטית. כל מי שהעז לפקפק במסקנות המאמר כונה "תומך בתיאוריות קונספירציה".
כעבור כחודש, באפריל 2020, החלה גם ועדת המשנה של הקונגרס לנושא מגפת הקורונה לחקור את מקור הנגיף. החקירה גם בדקה אם פקידי ממשל, במיוחד ד"ר אנתוני פאוצ'י, אז מנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות מידבקות (NIAID), השפיעו על המאמר בניסיון "להסיר מהשולחן" את האפשרות שהנגיף קשור באירוע שהתחולל במעבדת מחקר סינית.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו