חור בתפוח – אפל לא סיפרה לנו שהיא נסחטת על ידי המאפיה
באפריל 2016 החליטו הרגולטורים בסין לסגור בפני הקהל הסיני את הגישה לספרים ולסרטים בחנות הדיגיטלית של אפל – "אייטונס" – מסיבה לא ברורה. ואם זה לא היה מספיק, הרשויות הסיניות זעמו שאפל עצמה לא עושה די למען הכלכלה הסינית. אפל לא אהבה זאת, אך מהפחד לאבד את הגישה לשוק הסיני החלה לחשוב על דרכים לרצות את הממשל. מה העניקה אפל לסין כדי לשמור על מעמדה?
על כך משיב תחקיר, שפורסם לאחרונה באתר The Information, המבוסס על מסמכים פנימיים של אפל שהודלפו. על פי התחקיר, מנכ"ל אפל, טים קוק, הגיע לסין והחל לנהל משא ומתן עם הרשויות. קוק הסכים להשקיע מיליארד דולר בחברת Didi Global, המתחרה הסינית של "אובר" האמריקנית, בנקודת זמן שהייתה קריטית במלחמה בין שתי החברות על נתח השוק הסיני. כמה ימים לאחר מכן, הסכימה אפל להשקיע גם 275 מיליארד דולר בסין, על פני חמש שנים – סכום עתק בכל קנה מידה.
על פי התחקיר, במסגרת העסקה התחייבה אפל לתמוך בכתריסר מטרות המועדפות על סין, כולל התחייבות לסייע ליצרנים סינים לפתח את טכנולוגיות הייצור המתקדמות ביותר ולתמוך בהכשרתם של עובדים סינים. בהסכם הסודי עם בייג'ינג נכתב כי אפל "תשתמש ביותר רכיבים מספקים סינים במכשיריה, תחתום על עסקאות עם חברות תוכנה סיניות, תשתף פעולה עם אוניברסיטאות סיניות בפיתוח טכנולוגיות ותשקיע ישירות בחברות טכנולוגיה סיניות".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו