כניסה
הרשמה לניוזלטר

הזמן עושה את שלו, הוא עובר ואי אפשר לעצור אותו. השאלה החשובה היא מה אנחנו בוחרים לעשות בזמן שהזמן עובר

אלון אולמן | 7 בנובמבר 2013 | מחשבות | 4 דק׳

בני כמה אתם?

אחת המחמאות הכי גדולות שאנשים אוהבים לקבל היא "את ממש לא נראית בגילך" או "לא השתנית בכלל", נכון? מכירים את זה? כולם רוצים להישאר צעירים ולהיראות פחות מגילם. והאמת, יש אנשים שכאשר מסתכלים עליהם הם באמת לא נראים בגילם. כלומר, לא נראים בגיל שכתוב להם בתעודת הזהות. לעומתם, יש אנשים שכאשר מסתכלים עליהם הם נראים מבוגרים מגילם. האם זו גנטיקה? מזל? התשובה לשאלה הזו קצת יותר מעניינת ומפתיעה.

באחד הטורים האחרונים שלי דיברתי על זמן, על כך שהזמן עושה את שלו, הוא עובר ואי אפשר לעצור אותו, ושהשאלה החשובה היא מה אנחנו בוחרים לעשות בזמן שהזמן עובר. מסתבר שאת הגיל כן אפשר לשנות! אי אפשר לעצור אותו, אבל בהחלט אפשר להשפיע עליו.

אין זה מקרי שיש אנשים שנראים צעירים מכפי גילם באופן משמעותי. ולא, אני לא מדבר על ניתוחים פלסטיים. הסיפור פשוט: לכל אחד מאתנו יש בעצם שלושה גילים: גיל כרונולוגי, גיל ביולוגי וגיל פסיכולוגי. הגיל הכרונולוגי זה מספר הימים שכדור הארץ סבב על צירו מאז שיצאנו לאוויר העולם. את הגיל הזה אי אפשר לשנות ואין לנו השפעה עליו. הגיל הביולוגי הוא הגיל הפיזי של הגוף שלנו, נתון מדויק ומדיד. על הגיל הזה יש לנו היכולת להשפיע הרבה יותר מכפי שנדמה לנו. גיל זה תלוי "בדלק" שאנו מזינים בו את הגוף שלנו, בתזונה שלנו ובפעילות הגופנית שאנו עוסקים או לא עוסקים בה. ניתן למדוד גיל זה על פי פרמטרים מדעיים ברורים כמו מצב חילוף החומרים בגוף, צפיפות העצם, ספירת כדוריות הדם ועוד ועוד. גיל זה הוא גיל אמיתי מאוד. על פי הגיל הביולוגי (ולא הכרונולוגי) אנחנו מרגישים איך שאנחנו מרגישים ונראים איך שאנחנו נראים. ותתפלאו, מצב ביולוגי מעולה יכול להביא בן אדם להיראות צעיר בשנים רבות מכפי גילו. באחד המאמרים הקרובים שלי אתייחס באריכות לנושא "הדלק" שאנו מזינים בו את הגוף שלנו.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
האם ישראל בדרך לממשל צבאי זמני ברצועת עזה? | פרשנות

יוני בן מנחם

מוג'תבא ח'מינאי, בנו של עלי ח'מינאי, 1 במאי 2017
מוג'תבא ח'מינאי, "היורש המיועד" של המנהיג העליון של איראן, קיצוני יותר ממנו | פרשנות

יוני בן מנחם

השליח האמריקני עמוס הוכשטיין בביקורו בביירות, 14 באוגוסט 2024
המזרח התיכון עוקב אחר ביקורו של הוכשטיין בלבנון | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, 16 בספטמבר 2024
איראן רוצה הסכם גרעין חדש שיאפשר להסיר מעליה את הסנקציות | פרשנות

יוני בן מנחם

הפגנה של הכורדים בסוריה על רקע תקיפות טורקיה באזור, 25 בדצמבר 2024
האם לכורדים יש סיבה להיות אופטימיים מבחירתו של טראמפ לנשיא? | פרשנות

דורון פסקין

נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, 23 באוקטובר 2024
המדיניות הצפויה של טראמפ במזרח התיכון | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: