לפי סוכנות הידיעות רויטרס, טיוטת ההסכם שהועברה כוללת מתווה מדורג של שבעה ימים לבניית אמון בין וושינגטון לטהראן, ויישום המתווה עשוי להתחיל כבר בתחילת השבוע הבא, אם הצדדים יסכימו לו
דורון פסקין | 28 באוקטובר 2026 | חדשות | 2 דק׳
דיווח: הצעה קטארית חדשה לסיום המלחמה הועברה לאיראן, שצפויה להשיב עד סוף השבוע
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום, מפי גורם המעורה במשא ומתן, על מאמץ דיפלומטי חדש למנוע את חידוש המלחמה בין ארה"ב וישראל לאיראן.
לפי הדיווח, מתווכים מקטאר הגישו ביום ראשון האחרון להנהגה האיראנית טיוטת הסכם חדשה שנועדה להביא לסיום העימות. לדברי הגורם, טהראן בוחנת את ההצעה וצפויה למסור את תשובתה עד סוף השבוע.
הטיוטה, לפי רויטרס, כוללת מתווה מדורג של שבעה ימים, שבמהלכם יידרשו ארה"ב ואיראן לנקוט מדי יום צעדים לבניית אמון ולהתמודדות עם המחלוקות ביניהן. יישום המתווה עשוי להתחיל כבר בתחילת השבוע הבא, אם הצדדים יסכימו לו. כמה מדינות צפויות לשמש ערבות להסכם, אולם זהותן ואופי התחייבויותיהן טרם פורסמו.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ’י, וראש ממשלת קטאר ושר החוץ, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני, בעת ביקורו של אאל-ת'אני בטהראן, 20 בנובמבר 2024 | צילום: STR/AFP via Getty Images