תוכנית "מגן בריטניה", שהוצגה אתמול על ידי המפלגה השמרנית, אמורה לשלב מכ"מים, מערכות שליטה ובקרה, טילי יירוט ואמצעים נגד כטב"מים. מנהיגת המפלגה הציגה בתחילה את המהלך תוך השוואה ל"כיפת ברזל" הישראלית, אולם נסוגה ממנה בשלב מאוחר יותר
דורון פסקין | 6 באוקטובר 2026 | חדשות | 3 דק׳
השמרנים מציעים "כיפת ברזל" לבריטניה – בהשקעה של 10 מיליארד ליש"ט
המפלגה השמרנית בבריטניה, הנמצאת כיום באופוזיציה, חשפה תוכנית להשקעה של עד 10 מיליארד ליש"ט במערך הגנה אווירית חדש, שנועד להגן על המדינה מפני טילים וכטב"מים.
לפי דיווחים בתקשורת הבריטית, התוכנית, שקיבלה את השם "מגן בריטניה", הוצגה אתמול בוועידת המפלגה בבירמינגהם, על רקע החשש הגובר בבריטניה מהשימוש הנרחב בטילים ובכטב"מים במלחמות באוקראינה ובמזרח התיכון.
מנהיגת המפלגה השמרנית, קמי בדנוק, הציגה בתחילה את המהלך תוך השוואה ל"כיפת ברזל" הישראלית. לפי התוכנית שהוצגה, בריטניה תשקיע עד מיליארד ליש"ט בשנה במשך עשר שנים בבניית רשת שתשלב מכ"מים מתקדמים, מערכות שליטה ובקרה, טילי יירוט ואמצעים להתמודדות עם כטב"מים. המטרה היא ליצור יכולת שתגן על תשתיות לאומיות חיוניות, בסיסים צבאיים ואזורים מרכזיים בבריטניה, וכן על טריטוריות ובסיסים בריטיים מעבר לים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
מנהיגת המפלגה השמרנית בבריטניה, קמי בדנוק, 4 בנובמבר 2025 | צילום: Dan Kitwood/Getty Images