לפחות שני בני אדם נהרגו ועשרה נפצעו במתקפה נרחבת על בירת אוקראינה, שכללה עשרות טילים ויותר מ-160 כטב"מים. התקיפה הגיעה לאחר פקיעת ההפוגה המוגבלת שנועדה לאפשר את ביקורם של השליחים האמריקנים במוסקבה ובקייב
דורון פסקין | 8 בספטמבר 2026 | חדשות | 2 דק׳
ההפוגה הסתיימה, האש חזרה: מתקפה רוסית נרחבת על קייב
רוסיה ביצעה הלילה מתקפה נרחבת על בירת אוקראינה. לפי הרשויות האוקראיניות, לפחות שני בני אדם נהרגו ועשרה נפצעו בקייב. נזק נגרם לבנייני מגורים, למבנים מסחריים ולמתקנים נוספים בכמה מרובעי העיר.
שירות החירום הממלכתי של אוקראינה דיווח כי שריפות ונזקים נרשמו בלפחות חמישה אזורים בקייב. כוחות החילוץ המשיכו לפעול גם הבוקר וחילצו תושבים ממבנים שנפגעו.
חיל האוויר האוקראיני מסר כי המתקפה על אוקראינה החלה אתמול בערב והתמקדה בעיקר במחוזות קייב ואודסה. לפי הנתונים שפורסמו הבוקר, רוסיה שיגרה 166 כטב"מים, ובהם כטב"מי שאהד, שיותר ממחציתם היו בעלי הנעה סילונית. כמו כן שוגרו 32 טילי שיוט מסוג Kh-101, לצד טילים בליסטיים וטילי אוניקס, שמספרם הכולל לא נמסר.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
תיעוד מהמתקפה הרוסית על קייב, 8 בספטמבר 2026 | צילום: Mladen ANTONOV / AFP via Getty Images