נשיא ארה"ב הצהיר לאחר החתימה כי יישום ההסכם מותנה בהצטרפות סעודיה להסכמי אברהם, אולם מלוא נוסח ההסכם עם ריאד נותר חסוי בשלב זה. לקונגרס יעמדו 90 יום לבחינתו
דורון פסקין | 26 באוגוסט 2026 | חדשות | 2 דק׳
דיווח: טראמפ העביר לקונגרס את הסכם הגרעין עם סעודיה – לא ברור אם הנורמליזציה עם ישראל מעוגנת בו
לפי דיווחים בסוכנות הידיעות AP וכלי תקשורת נוספים בארה"ב, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, העביר לקונגרס ביום שני את הסכם שיתוף הפעולה הגרעיני האזרחי עם סעודיה, ובכך החל רשמית הליך הבחינה של ההסכם.
שאלה מרכזית עדיין נותרה בשלב זה ללא מענה: האם הדרישה של טראמפ שסעודיה תצטרף להסכמי אברהם ותנרמל את יחסיה עם ישראל נכללה בהסכם עצמו, או שמדובר בתנאי פוליטי שהציב הנשיא מחוץ למסמך.
לפי AP, ארבעה גורמים המעורים בנושא אישרו את העברת המסמך, אך סירבו לומר אם הדרישה לנורמליזציה עם ישראל מופיעה בנוסח שהוגש למחוקקים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ויורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, בעת ביקורו של טראמפ בריאד, 14 במאי 2025 | צילום: Win McNamee/Getty Images