כניסה
הרשמה לניוזלטר

שופטי בג"ץ דנו בעתירות בנוגע להליך מינוי ראש השב"כ. זמן מה לאחר הדיון הודיעו כי הם מעניקים לצדדים ארכה של שבוע במהלכו יוכלו להגיע להסכמות בנושא

אורן שלום | 1 ביולי 2025 | חדשות | 6 דק׳

הסתיים הדיון בבג"ץ; האם זיני ימונה לראש השב"כ?

על רקע חוות דעתה של היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, האוסרת על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעסוק במינוי ראש השב"כ הבא, דנו היום שופטי בג"ץ בשתי עתירות הנוגעות להליך המינוי. אחת מהן תומכת בעמדת נתניהו כי בסמכותו למנות את האלוף דוד זיני – ואילו השנייה מחמירה אף יותר מהעמדה שהציגה היועמ"שית, וטוענת כי יש למנות את ראש השב"כ הבא באמצעות ועדת איתור.

הדיון נוהל על ידי שלושה שופטים: נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, השופט אלכס שטיין והשופטת גילה כנפי שטיינץ. עמית עצר מספר פעמים את הדיון בשל קריאות והתפרצויות מילוליות של חלק מהקהל באולם בית המשפט, ובסופו של דבר נאלץ להמשיך לקיים את הדיון ללא קהל.

בפתח הדיון ציין עמית, על רקע הלקחים מהדיון הסוער בעתירות נגד פיטוריו של ראש השב"כ, רונן בר, כי יש לנהל את הדיון בהתאם לכללים, בשקט וללא הפרעות. הוא ביקש כי נציגי היועמ"שית יעדכנו את השופטים, בדלתיים סגורות, באשר להתקדמות החקירה בפרשת המעורבות הקטארית בלשכת ראש הממשלה. נציגי הממשלה ביקשו לכלול בעדכון גם את מזכיר הממשלה, אך עמית דחה את הבקשה.

הדיון בבג״ץ היום

הדיון בבג״ץ היום | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחבלים רצים אל עבר מעבר ארז, 7 באוקטובר 2023
דוח חדש: חמאס השתמש באלימות מינית כחלק מדפוס פעולה מכוון ב-7 באוקטובר ובשבי

דורון פסקין

ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, 13 בנובמבר 2024
פקיסטן מכחישה דיווח כי אפשרה לאיראן להעביר מטוסים לשטחה במטרה להגן עליהם מאיום אמריקני

דורון פסקין

שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, 25 במרץ 2025
האקבי: "ישראל שלחה סוללות כיפת ברזל לאיחוד האמירויות"

דורון פסקין

האי בוביאן שבכווית, 15 באוגוסט 2011
משרד החוץ של כווית הודיע כי סוכלה חדירה של כוח איראני חמוש לשטח המדינה

דורון פסקין

ראש עיריית ארקדיה שבקליפורניה, איילין וונג, 21 באוקטובר 2023
ראש עירייה בקליפורניה הסכימה להודות כי פעלה כסוכנת של ממשלת סין

אורן שלום

דובר הוועדה לביטחון לאומי ומדיניות החוץ של איראן, אבראהים רזאי
דובר הוועדה לביטחון לאומי של איראן: "אחת האופציות במקרה של התקפה נוספת נגדנו יכולה להיות העשרת אורניום ל-90%"

דורון פסקין

שתפו: