כניסה
הרשמה לניוזלטר

הדרישה של טראמפ התממשה – פסגת נאט"ו בהולנד הסתיימה בקביעת יעד תקדימי להוצאות ביטחוניות, הכולל גם סיוע לאוקראינה

דורון פסקין | 25 ביוני 2025 | חדשות | 2 דק׳

נאט"ו מאמצת יעד הוצאות ביטחוניות חדש של 5% מהתמ"ג עד 2035

מנהיגי נאט"ו הכריזו היום על יעד חדש להוצאות ביטחוניות, לפיו כל מדינה חברה תידרש להשקיע 5% מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) שלה על התחום הביטחוני עד לשנת 2035. זוהי עלייה משמעותית לעומת היעד הנוכחי שעומד על 2% וזו גם הייתה דרישה שהציב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למדינות החברות בברית.

ההחלטה על העלאת יעד ההוצאות פורסמה במסגרת ההצהרה הרשמית שהופצה היום עם תום הפסגה שקיימו בהולנד 32 המדינות החברות. בהודעה נכתב: "מאוחדות אל מול איומים ואתגרים ביטחוניים עמוקים, ובפרט האיום ארוך הטווח שמציבה רוסיה על הביטחון האירו-אטלנטי ואיום הטרור המתמשך, בעלות הברית מתחייבות להשקיע 5% מהתמ"ג מדי שנה על צרכים מרכזיים בתחום ההגנה וכן על הוצאות הקשורות להגנה וביטחון עד 2035 כדי להבטיח את התחייבויותינו הפרטניות והקולקטיביות".

לפי ההודעה, ההוצאה תכלול 3.5% מהתמ"ג עבור הוצאות ביטחוניות ישירות כגון חימוש, חיילים וציוד, ועוד 1.5% עבור תחומים נלווים לביטחון, לרבות תשתיות וסיוע צבאי לאוקראינה, שייחשב אף הוא כחלק מהיעד. "בעלות הברית מאשררות מחדש את התחייבויותיהן הריבוניות המתמשכות לספק תמיכה לאוקראינה, אשר ביטחונה תורם לביטחוננו שלנו, ולשם כך, יכללו תרומות ישירות להגנה על אוקראינה ועל תעשיית הביטחון שלה בעת חישוב הוצאות ההגנה", נכתב. בהצהרה צוין כי ההתקדמות של יישום החלטה זו תיבחן בשנת 2029.

ראשי נאט"ו במהלך הפסגה בהולנד, 25 ליוני 2025

ראשי נאט"ו במהלך הפסגה בהולנד, 25 ליוני 2025 | צילום: Omar Havana/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סרן מעוז ישראל רקנטי ז"ל
קצין בחטיבת גולני נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת עיראק הנכנס, עלי א-זיידי | צילום: Wikimedia CC BY-SA 4.0
עלי א-זיידי מונה רשמית לראש ממשלת עיראק

דורון פסקין

מנהיג הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה, עז א-דין אלחדאד
צה"ל ושב"כ אישרו כי ראש הזרוע הצבאית של חמאס חוסל

אורן שלום

סגן מנהיג דאע"ש העולמי, אבו-בילאל אל-מנוכי
חוסל סגן מנהיג דאע"ש העולמי

אורן שלום

מנהיג הזרוע הצבאית של חמאס, עז א-דין אלחדאד
גורמים ביטחוניים בכירים מעריכים: חיסולו של מנהיג הזרוע הצבאית של חמאס הצליח

צוות מגזין אפוק

סמ"ר נגב דגן ז"ל
לוחם בחטיבת גולני נהרג בדרום לבנון

צוות אפוק

שתפו: