עיתון א-שרק אלאווסט דיווח מפי מקורות בג'יהאד האסלאמי כי מצבו הכלכלי של ארגון הטרור מחריף בעקבות המלחמה באיראן, המממנת העיקרית שלו, וכי הוא מתקשה לשלם משכורות לעובדיו
יוני בן מנחם | 17 ביוני 2025 | חדשות | 2 דק׳
דיווח: הג'יהאד האסלאמי בעזה ובסוריה במשבר כספי קשה
הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני מתמודד עם מצוקה כלכלית קשה, הן ברצועת עזה והן בזירות החוץ, ובראשן סוריה. כך אמרו מקורות בתוך הארגון לעיתון "א-שרק אלאווסט".
לפי אותם מקורות, המצב מחריף בשל חוסר הוודאות סביב המשך התמיכה של איראן, המממנת העיקרית של הארגון הטרור, בעקבות המלחמה הרחבה עם ישראל.
לדבריהם, תשלום משכורות לחברי הארגון מתבצע כיום בקושי רב, בתדירות משתנה ובלתי סדירה. "ישנם חודשים שבהם המשכורות משולמות רק לאחר 70 או אפילו 100 ימים", סיפר אחד המקורות. "גם הסכומים עצמם ירדו משמעותית. מ-300 דולר לכל היותר בעבר, ל-150 דולר בלבד כיום, ולעיתים רק כ-45% מהשכר המקורי."
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

מחבלי הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, 2 במרץ 2023 | צילום: SAID KHATIB/AFP via Getty Images