הסכם המסגרת שנרקם בלונדון כולל הסרת מגבלות על יצוא מתכות נדירות מסין ובתמורה הקלות אמריקניות בתחום הטכנולוגיה; אישור המנהיגים יאפשר התקדמות
דורון פסקין | 11 ביוני 2025 | חדשות | 2 דק׳
נציגי סין וארה"ב הגיעו להסכם מסגרת להפסקת מלחמת הסחר; טראמפ ושי יכריעו אם ייושם
גורמים רשמיים מארה"ב וסין הודיעו הלילה כי הגיעו להסכמה על עסקת מסגרת שמטרתה לסיים את מלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. ההסכמה כוללת, בין היתר, הסרת מגבלות היצוא הסיניות על מתכות נדירות.
ההודעה נמסרה בתום יומיים של משא ומתן אינטנסיבי בלונדון. שר המסחר האמריקני, הווארד לוטניק, מסר כי העסקה מהווה נדבך מעשי להסכמות שהושגו בחודש שעבר בז'נבה, במסגרתו התחייבו הצדדים להפחית את המכסים ההדדיים, שהגיעו לרמות של מעל ל-100%.
לדבריו, ההסכם שנחתם בלונדון צפוי להסיר את המגבלות על יצוא סיני של מינרלים, מגנטים ומתכות נדירות, וכן להביא להסרה "מאוזנת" של חלק ממגבלות היצוא שהטילה ארה"ב על סין. "הגענו למסגרת ליישום ההסכם שהושג בז'נבה ולשיחת הטלפון בין שני הנשיאים", אמר לוטניק. לדבריו, כעת יועבר ההסכם לאישורם של הנשיאים טראמפ ושי. "אם יאושר – נתחיל ביישום מיידי", הבהיר.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ ונשיא סין, שי ג'ין-פינג | צילום: Chip Somodevilla/Getty Images, Jade Gao - Pool/Getty Images