הסלמה במחאות בלוס אנג'לס: טראמפ הורה על פריסת חיילי מארינס
כניסה
הרשמה לניוזלטר

לראשונה מאז מהומות 1992, מאות נחתים צפויים להגיע לעיר בעקבות הפגנות סוערות נגד מדיניות ההגירה. המהלך מעורר סערה פוליטית: מושל קליפורניה תוקף את הממשל הפדרלי ומאיים בתביעה – "זהו ניצול לרעה של כוח ופריצה של קו אדום"

דורון פסקין | 10 ביוני 2025 | חדשות | 1 דק׳

הסלמה במחאות בלוס אנג'לס: טראמפ הורה על פריסת חיילי מארינס

בלוס אנג'לס נמשכת ההסלמה בעקבות מבצעי מעצרים של רשות ההגירה הפדרלית (ICE), שהציתו הפגנות אלימות ברחבי העיר. במהלך הלילה נקט הממשל הפדרלי צעד דרמטי וחריג: נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הורה על פריסתם של כ-700 חיילי מארינס בעיר – לראשונה מאז מהומות 1992. המטרה: לתגבר את מאות חיילי כוחות המשמר הלאומי שכבר נפרסו בעיר.

לפי רשת ABC, הנחתים צפויים להגיע לעיר במהלך 24 השעות הקרובות, והם משתייכים לגדוד השני של רגימנט הנחתים השביעי מבסיס טוונטיניין פאלמס, קליפורניה. על פי פיקוד הצפון של צבא ארה"ב, היחידה הועמדה בכוננות לפריסה כבר ביום א'. לפי גורמי ממשל, מטרת הצבתם בלוס אנג'לס היא להגן על מבנים פדרליים ואנשי ממשל, על רקע ההפגנות ההולכות ומתעצמות.

המהלך מעורר סערה ציבורית ופוליטית: מושל קליפורניה, גאווין ניוסם, גינה את הצעד בחריפות, כינה אותו "בלתי חוקי" והודיע על כוונתו להגיש תביעה נגד הממשל הפדרלי.

כוחות הביטחון במהלך המהומות בלוס אנג'לס, 9 ביוני 2025

כוחות הביטחון במהלך המהומות בלוס אנג'לס, 9 ביוני 2025 | צילום: RONALDO SCHEMIDT/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, 29 באפריל 2025
ארדואן לאירופאים: התקיפות הישראליות עלולות להצית גל הגירה

יוני בן מנחם

צילום: wikimedia/Erfan Kouchari
היורש המסוכן: הבן של ח'מינאי שעשוי להחליפו

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
שר החוץ האיראני: כל עוד לא תיפסק התוקפנות והפלישה – אין כל משמעות לדיבור על שיח עם אמריקה

צוות מגזין אפוק

זירת נפילה
נפילות במספר זירות ברחבי הארץ במטח האחרון מאיראן | דיווח מתעדכן

צוות מגזין אפוק

אלוף בינדר בשיחה עם החיילים בזירת המטרות
ראש אמ"ן על הבכירים האיראנים: "אנחנו צריכים לצוד אותם בכל מקום שהם יברחו אליו"

צוות מגזין אפוק

מפקד כוחות היבשה החדש, מחמד כרמי
ח'מינאי מינה מפקד חדש לכוחות היבשה של משמרות המהפכה

דורון פסקין

שתפו: