לפי שירות הביטחון האוקראיני, תומכות תת-ימיות של הגשר, המחבר בין חצי האי קרים לרוסיה, פוצצו הבוקר לאחר מבצע חשאי שנמשך חודשים. טרם התקבלה תגובה רשמית של הקרמלין
דורון פסקין | 3 ביוני 2025 | חדשות | 1 דק׳
אוקראינה טוענת: תקפנו את גשר קרים, נזק קשה נגרם לגשר
שירות הביטחון של אוקראינה (SBU) הודיע היום כי תקף את גשר קרים ופגע בתומכים התת ימיים שלו. לפי ההודעה, זוהי התקיפה השלישית נגד הגשר מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה בשנת 2022.
בפוסט בערוץ הטלגרם של ה-SBU נכתב: "המבצע נמשך מספר חודשים. סוכני SBU מיקשו את תומכות המתקן הבלתי חוקי הזה. היום, ללא נפגעים בקרב האוכלוסייה האזרחית, בשעה 4:44 בבוקר הופעל מטען הנפץ הראשון!
"התומכות התת-ימיות של הגשר ניזוקו קשות במפלס התחתון - 1,100 ק"ג של חומר נפץ במשקל TNT תרמו לכך. למעשה, הגשר נמצא במצב חירום. ראש ה-SBU, סגן גנרל ואסיל מאליוק, פיקח באופן אישי על המבצע ותיאם את תכנונו".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

תיעוד של רגעי הפיצוץ מגשר קרים | צילום מסך