התבטאויות של גורמים רוסים מציגות את פירוק ברית המועצות בשנת 1991 כמהלך שנעשה ללא סמכות מתאימה וכשנוי במחלוקת מבחינה משפטית
דורון פסקין | 25 במאי 2025 | חדשות | 3 דק׳
השיח על חוקיות פירוק ברית המועצות עולה מחדש ברוסיה – מה עומד מאחורי זה?
נינה אוסטנינה, ראש ועדת הדומא (הפרלמנט הרוסי) להגנה על המשפחה, האבהות, האימהות והילדות, וחברת הוועד המרכזי של המפלגה הקומוניסטית, הצהירה ב-22 במאי כי צירי הדומא מוכנים להעלות לדיון את סוגיית אי החוקיות של פירוק ברית המועצות. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית TASS.
אוסטנינה גם טענה כי פירוק ברית המועצות היה בלתי חוקי מכיוון ש"אף אחד לא נתן סמכות" ליו"ר הפרלמנט הבלארוסי דאז, סטניסלב שושקביץ', לנשיא הרפובליקה הסובייטית הרוסית דאז, בוריס ילצין, ולנשיא אוקראינה דאז, לאוניד קרבצ'וק, לחתום על הסכמי בלובז'ה מדצמבר 1991 – המסמך המוכר בין-לאומית שבו הסכימו הרפובליקות הסובייטיות אוקראינה, רוסיה ובלארוס לפרק את ברית המועצות. לדבריה, "עד היום, זהו מסמך שנוי במחלוקת מבחינה משפטית".
יום קודם לכן טען יועץ הנשיא הרוסי, אנטון קוביאקוב, כי הגוף המייסד של ברית המועצות לא היה מעורב בפירוקה, ולכן ברית המועצות עדיין קיימת באופן חוקי.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בחגיגות לציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית, 9 במאי 2023 | צילום: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/AFP via Getty Images