גורמים ביטחוניים טוענים כי שחרורו של עידן אלכסנדר מוצג כמחווה לארה"ב – אך בפועל נועד לייצר מתח בין ירושלים לוושינגטון, ולסכל את הלחץ הישראלי לקראת מבצע "מרכבות גדעון"
יוני בן מנחם | 12 במאי 2025 | חדשות | 3 דק׳
העסקה בין חמאס לממשל טראמפ: מתנה עם מסר
ראש צוות המשא ומתן של חמאס מסר אמש בהצהרה כי "ישוחרר החייל הישראלי בעל האזרחות הכפולה, עידן אלכסנדר, כחלק מהצעדים שננקטים לצורך הפסקת אש, פתיחת המעברים והכנסת סיוע הומניטרי ותרופות לעמנו ברצועת עזה [...] חמאס מוכן לפתוח באופן מידי במשא ומתן אינטנסיבי ולהשקיע מאמצים כנים להשגת הסכם סופי להפסקת הלחימה ולחילופי שבויים".
בהודעתו הבהיר חמאס כי הוא מסכים לכך שרצועת עזה תנוהל על ידי "גורם מקצועי עצמאי, שיבטיח את המשך השקט והיציבות לאורך שנים".
הודעת חמאס הגיעה לאחר שמקורות בארגון הטרור הודיעו על קיום שיחות ישירות עם ארה"ב בדוחא, שעסקו בהפסקת אש ובהכנסת סיוע הומניטרי לעזה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן, 7 באפריל 2025 | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images