תחקיר שפורסם מראה את היקף התלות של רוסיה בצפון קוריאה: מיליוני פגזים בנוסף למאות טילים בליסטיים ומעורבות של כוחות צפון קוריאניים בלחימה באוקראינה
צוות מגזין אפוק | 17 באפריל 2025 | חדשות | 1 דק׳
דיווח: מחצית מהתחמושת הרוסית – מתוצרת פיונגיאנג
סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה תחקיר משותף עם ארגון המחקר הבריטי Open Source Center (OSC), שבו פורט היקף התלות של רוסיה בתחמושת ארטילרית מצפון קוריאה והתפתחות מעורבותם של כוחות צפון קוריאניים בלחימה לצד כוחות רוסיים.
התחקיר העלה כי רוסיה נשענת רבות על תחמושת ארטילרית מצפון קוריאה – חלק מהיחידות משתמשות ב-50% פגזים צפון קוריאניים ואף יותר.
יחידה רוסית לא מזוהה שנלחמת במחוז זפוריז'יה דיווחה כי כמעט 50% מהפגזים בקוטר 152 מ"מ לתותח D-20, ו-100% מהרקטות בקוטר 122 מ"מ בהן השתמשה, הגיעו מצפון קוריאה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

תותח D-20 אוקראיני המשתמש בפגזי 152 מ"מ, ומופעל גם על ידי רוסיה | צילום: DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images