הקפאת המימון הגיעה בעקבות סירובה של אוניברסיטת הרווארד ליישם רפורמות שונות הנוגעות להפגנות בקמפוסים, לתוכניות הלימוד ולנהלי קבלת הסטודנטים. בהודעת הממשל נכתב: "הפגיעה בלמידה וההטרדה כלפי סטודנטים יהודים היא בלתי נסבלת"
ממשל טראמפ הקפיא מימון בסך כ-2.2 מיליארד דולר להרווארד: "הגיע הזמן שהאוניברסיטאות יתחייבו לשינויים משמעותיים"
ממשל טראמפ הודיע אתמול על הקפאת מענקים בסך 2.2 מיליארד דולר וחוזים בשווי 60 מיליון דולר לאוניברסיטת הרווארד, בעקבות סירובה לפרק את תוכניות הגיוון, השוויון וההכללה (DEI), להגביל הפגנות סטודנטים ולבצע רפורמה במערכות קבלת סטודנטים לאוניברסיטה.
המהלך הגיע בתגובה להצהרת נשיא הרווארד, אלן גרבר, שכתב באתר האוניברסיטה: "האוניברסיטה לא תוותר על עצמאותה ולא תוותר על זכויותיה החוקתיות".
שעות לאחר מכן, כוח המשימה למאבק באנטישמיות הפועל מטעם הממשל פרסם הצהרה שבה הודיע על הקפאת המימון.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

אוניברסיטת הרווארד | צילום: Scott Eisen/Getty Images