כניסה
הרשמה לניוזלטר

מארק קרני נבחר לראש ממשלת קנדה ויכהן בתפקיד עד לבחירות הצפויות בהמשך השנה. משימתו הראשונה תהיה להתמודד עם מכסי היבוא שהטיל טראמפ על ארצו: "טראמפ תקף עובדים, משפחות ועסקים קנדיים. אנחנו לא יכולים לתת לו להצליח"

דורון פסקין | 10 במרץ 2025 | חדשות | 3 דק׳

ראש ממשלה חדש לקנדה: תומך בהקמת מדינה פלסטינית ומתנגד לתוכנית ההגירה האמריקנית מהרצועה

חברי המפלגה הליברלית הקנדית בחרו אתמול במארק קרני, נגיד הבנק המרכזי לשעבר, כמנהיגם החדש וכראש הממשלה הבא של קנדה במקום ג'סטין טרודו שהתפטר.

קרני, שאינו חבר בבית הנבחרים הקנדי ומעולם גם לא היה חבר בו, זכה בניצחון סוחף עם יותר מ-85% מהקולות, כך לפי נתונים שפרסם תאגיד השידור הציבורי בקנדה (CBC). "קרני נחשב זמן רב כמועמד המוביל, אבל אפילו חברי המחנה שלו אמרו שהם הופתעו מהתוצאות המהדהדות", נמסר בדיווח של CBC.

בדרכו לניצחון, גבר קרני על כריסטיה פרילנד, שרת האוצר לשעבר וחברת הפרלמנט, שזכתה בכ-8%. קארינה גולד, מנהיגת בית הנבחרים לשעבר וחברת הפרלמנט הנוכחי, הגיעה למקום השלישי עם 3.2%, ופרנק בייליס, איש עסקים ממונטריאול וחבר הפרלמנט לשעבר, סיים מעט אחריה במקום הרביעי.

ראש הממשלה הנבחר של קנדה, מארק קרני, בנאום הניצחון לאחר שנבחר לתפקיד, 9 במרץ 2025

ראש הממשלה הנבחר של קנדה, מארק קרני, בנאום הניצחון לאחר שנבחר לתפקיד, 9 במרץ 2025 | צילום: DAVE CHAN/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
תיעוד של התקיפות בלטקיה
דיווח: ישראל תקפה אתרים צבאיים בחוף הסורי

דורון פסקין

דובר חמאס, ד"ר עבד א-לטיף אלקאנוע
דיווח: ישראל חיסלה את דובר חמאס

דורון פסקין

היועץ לביטחון לאומי של ארה״ב מייקל וולץ, ומזכיר ההגנה של ארה״ב פיט הגסת'
פרשת ה-Signal: נשלחה בקבוצה שעת החיסול המתוכננת של פעיל חות'י. הבית הלבן: האפליקציה מאושרת לשימוש

אורן שלום

כ"ץ במסר לתושבי עזה: "תדרשו את סילוק חמאס מעזה ואת שחרור החטופים – זאת הדרך היחידה להפסיק את המלחמה"

קרן זריהן

המחאות העממיות מתרחבות לאזורים נוספים ברצועת עזה

דורון פסקין

ימין: הפגנה בבית לאהיא, 25 במרץ 2025; שמאל: מפגינים מניפים שלטים במהלך ההפגנה
על רקע ההפגנות: הפת"ח קרא לחמאס לוותר על השלטון ברצועת עזה

דורון פסקין

שתפו: