מהתחקיר עולה כי צה"ל כשל בהגנה על היישוב ובפינוי התושבים בבטחה, גם לאחר שהשתלט מחדש על חלק מהיישוב
צוות מגזין אפוק | 3 במרץ 2025 | חדשות | 6 דק׳
תחקיר אירועי ה-7 באוקטובר בכפר עזה: כוחות צה"ל הגיעו לקיבוץ לאחר כשעתיים, חיל האוויר לא הצליח להשפיע על הלחימה
צה"ל השלים את התחקיר על אירועי ה-7 באוקטובר בכפר עזה. התחקיר הוצג לקהילת הקיבוץ, למשפחות השכולות, לכיתת הכוננות ולאלמנות חברי כיתת הכוננות שנפלו.
במהלך חדירת המחבלים לקיבוץ והקרבות שהתנהלו בו נרצחו ונהרגו 64 מתושבי הקיבוץ, נחטפו 19 ונפצעו רבים. שניים מתושבי הקיבוץ נהרגו בשוגג על ידי כוחות צה"ל. במהלך הלחימה נפלו 31 אנשי כוחות הביטחון, בהם שבעה חברי כיתת כוננות. אחד הלוחמים נפצע באורח קשה בקרב ונפטר מפצעיו לאחר שנה של מאבק על חייו.
מהתחקיר עולה כי צה"ל כשל בהגנה על היישוב, אליו חדרו כ-250 מחבלים מעזה שיצאו למסע רצח, חטיפה וביזה. כמו כן, צה''ל כשל בפינוי התושבים בבטחה, גם לאחר שהושגה מחדש השליטה על חלק מהקיבוץ.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

כפר עזה, 4 בינואר 2024 | קרדיט: U.S. Embassy Jerusalem, CC BY 2.0