מצרים טוענת בפני ממשל טראמפ כי תוכנית ההגירה של הנשיא האמריקני תשנה את המצב הדמוגרפי בסיני ותפגע בביטחון הלאומי שלה. עם זאת, היא מוכנה לאפשר קליטה זמנית של מספר מצומצם של פלסטינים מאזור עזה, אך ורק מסיבות הומניטריות ובאופן מוגבל
יוני בן מנחם | 20 בפברואר 2025 | חדשות | 2 דק׳
דיווח: מצרים מסרה לממשל טראמפ מסמך המסביר את התנגדותה לתוכנית ההגירה
העיתון "ראי אליום" פרסם מפי מקור דיפלומטי רם דרג כי מצרים הציגה לממשל טראמפ את תוכניתה, שתוצג בוועידת החירום הערבית ב-4 במרץ, לשיקום רצועת עזה ללא צורך להעברת האוכלוסייה שלה למדינות ערב. במסמך המצרי, שנמסר לממשל, הדגישה מצרים כי היא מסרבת לכל סוג של העברת אוכלוסין "שעלול לגרום לערבוב דמוגרפי בין פלסטינים לבין אוכלוסייה מצרית בחצי האי סיני".
בעיני המצרים, המצב הביטחוני בסיני, בקרבת הים האדום, הים התיכון ועל גדות תעלת סואץ, אינו מאפשר שום הרפתקה לוגיסטית הכוללת קליטה של מספר רב של פלסטינים בשטח המצרי. לשם כך, הוצגו לאמריקנים הבהרות צבאיות וביטחוניות שנועדו להסביר את חשיבות "הביטחון הלאומי המצרי".
העיתון מציין כי על פי מקורות בוושינגטון, המצרים הגישו למזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, מסמך מקיף ומפורט המסביר את השיקולים הביטחוניים המחייבים את הצבא המצרי להתנגד לכל יוזמה שתסייע לתוכנית ההגירה שמציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי בפגישתם בריאד במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 21 במאי 2017 | צילום: MANDEL NGAN/AFP via Getty Images