כניסה
הרשמה לניוזלטר

בפגישה עם אנשי צבא בטהראן אמר המנהיג העליון של איראן כי ניסיון העבר מלמד שאין לנהל מו"מ עם ארה"ב, והזהיר: "אם הם מאיימים עלינו, נאיים עליהם. אם הם יפעילו את האיום הזה, אנחנו נפעיל את שלנו"

דורון פסקין | 7 בפברואר 2025 | חדשות | 1 דק׳

ח'מינאי: משא ומתן עם ארה"ב אינו חכם

המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, אמר היום כי משא ומתן עם ממשלת ארה"ב אינו צעד חכם: "מו"מ עם אמריקה לא יפתור שום בעיה. הוכחה? ניסיון [העבר]!" את הדברים הוא אמר במהלך פגישה עם מפקדים מחיל האוויר וההגנה האווירית של צבא איראן, שהתקיימה בטהראן. סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית IRNA הביאה את דבריו.

ח'מינאי אמר כי למרות שאיראן הסכימה לוויתורים נדיבים במסגרת הסכם הגרעין משנת 2015, ארה"ב התנערה מהתחייבויותיה: "האמריקנים לא עמדו בהסכם הזה. אותו אדם שנמצא כעת בתפקיד [בארה"ב] קרע את ההסכם. ההסכם נועד להסרת הסנקציות של אמריקה. הן לא הוסרו! הסנקציות של אמריקה לא הוסרו".

לדברי ח'מינאי, זהו ניסיון העבר של איראן בנושא: "לא לנהל מו"מ עם ממשלה כזו; מו"מ כזה אינו חכם, לא אינטליגנטי, לא מכובד", אמר.

המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי

המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי, 10 במאי 2024 | צילום: ATTA KENARE/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: