בעוד נשיא ארה"ב מפעיל לחצים על מנהיגי האזור לקדם את תוכנית ההגירה, המלך עבדאללה ונשיא מצרים א-סיסי מחפשים דרכים לסכלה ומנסים להשיג תמיכה בין-לאומית. האם הם יצליחו לבלום את המהלך?
יוני בן מנחם | 4 בפברואר 2025 | חדשות | 3 דק׳
ירדן ומצרים מחפשות דרכים להתנגד לתוכנית ההגירה של טראמפ
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ממשיך לנסות אמצעים שונים לקדם את תוכניתו להגירת תושבי רצועת עזה למצרים וירדן, למרות התנגדותן של ירדן ומצרים.
טראמפ הזמין את עבדאללה מלך ירדן לבית הלבן, והוא ייפגש עמו ב-11 בחודש, כמה ימים אחרי פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כדי לנסות ולשכנעו להסכים לתוכניתו, כך על פי גורמים אמריקנים.
הלכי הרוח בעולם הערבי הם כי ישראל עומדת מאחורי תוכנית ההגירה של טראמפ. הפרשן הפוליטי הירדני, מונזר אל-חווארת, אמר לאתר הקטארי "אלח'ליג' און ליין" כי ישראל שכנעה בחשאי את טראמפ שברצועת עזה עדיין קיימים כוחות חזקים של חמאס, ולכן נדרשות פעולות צבאיות נרחבות, כולל שימוש באמצעים קשים של הפצצות אוויריות וקרקעיות. הדבר מצריך, לדבריו, פינוי של האוכלוסייה האזרחית כדי למנוע אבדות רבות בנפש.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי ועבדאללה מלך ירדן בפגישתם בעמאן ב-13 בינואר 2018 | צילום: KHALIL MAZRAAWI/AFP via Getty Images