עיתון סעודי המקורב לשלטון: "הבחירה בסעודיה כיעד ראשון משקפת מערכת יחסים מוצקה ואישור חשיבות התפקיד הסעודי בעיצוב עתידה של סוריה החדשה"
דורון פסקין | 2 בפברואר 2025 | חדשות | 1 דק׳
הביקור הראשון בחו"ל של אלג'ולאני – בסעודיה
נשיא סוריה החדש אבו מוחמד אלג'ולאני, עשה הבוקר את דרכו לריאד בירת סעודיה, בביקורו הראשון בחו"ל מאז שהצליח להפיל את משטר אסד לפני כחודשיים.
לפי דיווח בסוכנות הידיעות הסורית הרשמית SANA, אלג'ולאני ושר החוץ הסורי, אסעד א-שיבאני, ייפגשו בסעודיה עם יורש העצר, הנסיך מוחמד בן סלמאן.
עיתון "א-ריאד" הסעודי, המקורב לשלטונות, פרסם מאמר לקראת הביקור וטען כי הוא משקף את הכיוון החדש של סוריה החוזרת ל"חיק הערבי" – בניגוד להגמוניה האיראנית בסוריה במהלך משטר משפחת אסד: "הבחירה בממלכה, כיעד הבין-לאומי הראשון של אלג'ולאני, אינה החלטה הנובעת מהפרוטוקול, אלא משקפת מערכת יחסים מוצקה בין דמשק לריאד, ואישור חשיבות התפקיד הסעודי בעיצוב עתידה של סוריה החדשה".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא סוריה אבו מוחמד אלג'ולאני | צילום מסך מערוץ היוטיוב של FRANCE 24 English