כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעקבות הדיווח לפיו ממשל טראמפ שוקל להעביר באופן זמני חלק מתושבי רצועת עזה לאינדונזיה במהלך שיקום הרצועה, הביעו נציגים בממשל התנגדות לאפשרות זו. "כל ניסיון לעקור או להרחיק את תושבי עזה אינו מתקבל על הדעת לחלוטין"

דורון פסקין | 23 בינואר 2025 | חדשות | 2 דק׳

באינדונזיה מתנגדים להעברת חלק מתושבי עזה למדינה

בתחילת השבוע דיווחה רשת NBC כי ממשל טראמפ בוחן אפשרות להעברת עזתים למדינה אחרת במהלך תהליך שיקום הרצועה. בדיווח נטען כי אחת המדינות המועמדות לקלוט אותם היא אינדונזיה. הממשל באינדונזיה משמיע בימים האחרונים התנגדות תקיפה לתוכנית.

סגן שר החוץ האינדונזי, אניס מאטה, הצהיר אתמול כי לא נערך כל דיון בנוגע להעברת פלסטינים מעזה לאינדונזיה, וטען כי פעולות השיקום בעזה אינן מצדיקות תוכניות להעברת אוכלוסייה. "איננו יכולים לקבל את ההעברה מעזה. שיקום אינו סיבה להעברה. עד כה לא היה כל דיון על כך". את הדברים הוא אמר בעת ששוחח עם עיתונאים במתחם ארמון הנשיאות בג'קרטה. דבריו פורסמו בסוכנות הידיעות הרשמית של אינדונזיה, ANTARA.

באשר לשליחת סיוע לתושבי עזה, אמר מאטה כי ממשלת אינדונזיה מתאמת זאת בימים אלה עם מספר גורמים, שאותם לא פירט.

עזתים ברצועת עזה על רקע ההריסות מהמלחמה

עזתים ברצועת עזה על רקע ההריסות מהמלחמה | צילום: OMAR AL-QATTAA/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג׳וזף עאון, וראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, במהלך ישיבה ממשלתית, 11 בפברואר 2025
הפרלמנט הלבנוני אישר את ביטול עונש המוות במדינה; חיזבאללה התנגד

דורון פסקין

מנכ"ל מועצת השלום, ניקולאי מלאדנוב, 22 בינואר 2026
מנכ"ל מועצת השלום: "בימים האחרונים החל לפעול מנגנון לניטור הפרות ברצועה. כל הפרה שתאומת תטופל"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
ערוץ התיווך בין רוסיה לאוקראינה מתעורר מחדש, אך הפער בין הצדדים נותר עמוק

דורון פסקין

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 10 באוגוסט 2026
פוטין מאיים על אירופה: אם תחרימו אוניות רוסיות ותמכרו את תכולתן – נתפוס כלי שיט שלכם

דורון פסקין

שימוש לפי סעיף 27א'
היעלמות האם וביתה בווינה – מה שידוע עד כה

דורון פסקין

ספינות במצר הורמוז, 10 באוגוסט 2026
איראן מרחיבה את התנאים לפתיחת מצר הורמוז: הפסקת המלחמות בעזה ובלבנון ושחרור הכספים הקפואים

דורון פסקין

שתפו: