כניסה
הרשמה לניוזלטר

בריאיון לרשת פוקס ניוז אמר סטיב ויטקוף כי הנשיא טראמפ רוצה ששלב א' ייושם היטב, כדי שאפשר יהיה להגיע לשלב ב'. "זוהי ההנחיה של הנשיא אליי ולכל מי שעובד בממשל האמריקני, וזה מה שנעשה"

דורון פסקין | 22 בינואר 2025 | חדשות | 1 דק׳

שליחו של טראמפ למזרח התיכון: אגיע בקרוב לישראל כדי לוודא שתנאי הפסקת האש מתקיימים

סטיב ויטקוף, שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון, אמר היום כי הוא יגיע לישראל כדי להיות חלק מצוות הפיקוח שייפרס ברצועת עזה במטרה לוודא שתנאי הסכם הפסקת האש מתקיימים.

בריאיון לרשת "פוקס ניוז" השיב ויטקוף לשאלה מהי הערכתו לגבי הסיכויים שההסכם יחזיק מעמד: "מימוש ההסכם הוא כנראה קשה יותר מההגעה לעסקה אבל זה היה הצעד הראשון. זה היה תקדים. היינו חייבים לעשות את זה ועשינו את זה, תודה לאל. עכשיו אנחנו צריכים ליישם את זה.

"אני למעשה הולך לנסוע לישראל. אני הולך להיות חלק מצוות פיקוח בציר נצרים ובציר פילדלפי. יהיו שם פקחים חיצוניים כדי להבטיח שאנשים בטוחים, שלאנשים שנכנסים אין מוטיבציות רעות. צריך לוודא שהיישום מתבצע היטב, כי אם זה יתנהל היטב נגיע לשלב ב' ונוציא משם עוד הרבה [חטופים] חיים. זוהי ההנחיה של הנשיא אליי ולכל מי שעובד בממשל האמריקני על זה. זו ההנחיה שלו וזה מה שנעשה".

US investor Steve Witkoff attends the last day of the 2024 Republican National Convention at the Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, on July 18, 2024. Donald Trump will get a hero's welcome Thursday as he accepts the Republican Party's nomination to run for US president in a speech capping a convention dominated by the recent attempt on his life. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) (Photo by PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images)

סטיב ויטקוף, שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון, 18 ביולי 2024 | צילום: PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, 27 בינואר 2026
הסערה הפוליטית בבריטניה – הלחץ על ראש הממשלה סטארמר גובר

דורון פסקין

יו"ר הסוכנות לאנרגיה אטומית של איראן, מוחמד אסלאמי, 25 בספטמבר 2023
יו"ר הסוכנות לאנרגיה גרעינית של איראן: הוצאת אורניום מהמדינה לא עומדת על הפרק

דורון פסקין

מזכ"לית "מפלגת העם האסלאמית" באיראן ויו"ר "החזית הרפורמיסטית", אזאר מנסורי
דיווח: משמרות המהפכה עצרו מספר בכירים במחנה הרפורמיסטי במדינה

אורן שלום

כוחות צה"ל פועלים באזור הגבול
מחבל בכיר בארגון הטרור הג'מאעה האסלאמית נעצר במבצע לילי בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף, 6 במאי 2025
המלכוד במשא ומתן והלחץ האמריקני – האם השיחות מול איראן ייקלעו למבוי סתום?

יוני בן מנחם

נשיא סומליה, חסן שייח' מחמוד, 29 במאי 2023
נשיא סומליה: "לא נאפשר הקמה של בסיס ישראלי בסומלילנד; ניאבק בהתאם ליכולתנו"

דורון פסקין

שתפו: