כניסה
הרשמה לניוזלטר

חברת הגז הרוסית, גזפרום, הודיעה על הצעד בעקבות פקיעת הסכם המעבר בינה לבין אוקראינה. שר האנרגיה של אוקראינה: "זה אירוע היסטורי. רוסיה מאבדת את השווקים שלה, היא תספוג הפסדים כספיים"

דורון פסקין | 1 בינואר 2025 | חדשות | 2 דק׳

הופסקה הזרמת גז טבעי מרוסיה לאירופה דרך אוקראינה

חברת הגז הממשלתית הרוסית, גזפרום, הפסיקה הבוקר לחלוטין את אספקת הגז הטבעי לאירופה דרך צינור העובר בשטח אוקראינה. ההחלטה התקבלה בעקבות פקיעת תוקפו של הסכם המעבר עם קייב, שהיה בתוקף במשך חמש שנים ופג היום.

"בשל סירובו החוזר והמפורש של הצד האוקראיני להאריך את ההסכמים הללו, נשללה מגזפרום ההזדמנות הטכנית והחוקית לספק גז דרך שטחה של אוקראינה מה-1 בינואר 2025", הודיעה יצרנית הגז הרוסית בהצהרה שפורסמה בערוץ הטלגרם שלה.

שר האנרגיה של אוקראינה, גרמן גלושצ'נקו, הגיב לעצירת אספקת הגז. בהצהרה רשמית שפרסם משרדו נכתב: "הפסקנו את המעבר של הגז הרוסי. זה אירוע היסטורי. רוסיה מאבדת את השווקים שלה, היא תספוג הפסדים כספיים. אירופה כבר קיבלה את ההחלטה לנטוש את הגז הרוסי".

מתקן להעברת גז טבעי מרוסיה לגרמניה, צפון גרמניה, 20 ביולי 2022

מתקן להעברת גז טבעי מרוסיה לגרמניה, צפון גרמניה, 20 ביולי 2022 | צילום: EDOUARD MERLO/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
זירת הפיגוע
ארבעה פצועים בפיגוע דקירה בתל אביב

צוות מגזין אפוק

גדר הגבול בין ישראל לרצועת עזה, 7 באוקטובר 2023
אושר בכנסת: הכחשת טבח ה-7 באוקטובר הינה עבירה פלילית שדינה חמש שנות מאסר

קרן זריהן

שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הרצי הלוי
כ"ץ: מודה לרמטכ"ל על חלקו בהישגי המלחמה; ליברמן: "קורא לרה"מ ושאר חברי הקבינט ללכת בעקבותיו"

אורן שלום

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חותם על צו נשיאותי, 20 בינואר 2025
טראמפ חידש את האפשרות להטיל סנקציות על ה-ICC וביטל את הצווים נגד ישראלים ביהודה ושומרון

דורון פסקין, קרן זריהן

הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי
הרמטכ"ל הרצי הלוי הודיע על התפטרותו

צוות מגזין אפוק

כוחות צה"ל ברצועת עזה
בחמאס מרוצים: ישראל במלכוד מדיני ופוליטי

יוני בן מנחם

שתפו: