כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר דיוויד וורמסר, לשעבר יועץ לסגן נשיא ארה"ב דיק צ'ייני וליועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, מדבר על התפיסות הנוכחיות של טראמפ ואנשיו לגבי איראן, קטאר וטורקיה. "אפילו אם טראמפ לא ירצה שישראל תנקוט פעולה מסוימת, והיא תעשה זאת בכל זאת – הדבר עשוי דווקא להגביר את הערכתו כלפיה"

יובל גומא | 4 בדצמבר 2024 | חדשות | 8 דק׳

"אני סבור שישראל צריכה לפעול כבר עכשיו למאבק מכריע, לעימות ישיר עם איראן. אני חושב שגם ממשל טראמפ מאמין בזה"

"טראמפ מתייחס למשטר האיראני בעוינות רבה", אומר ד''ר דיוויד וורמסר, לשעבר יועץ לסגן נשיא ארה''ב דיק צ'ייני וליועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, וכיום חוקר במכון משגב לביטחון לאומי. "ראשית, בגלל שהם ניסו להרוג אותו, ושנית, כי הוא מזהה את גודל האיום של איראן על ישראל".

לדברי וורמסר, טראמפ טוען שיפעיל לחץ כבד כל כך על איראן, עד שהיא תיאלץ להתחנן לחתום על עסקה טובה בנושא הגרעין. "עם זאת, אם מתעמקים בדבריהם של בכירי ממשל טראמפ, מתברר כי מטרתם אינה חתימה על הסכמים, אלא הפלת משטר האייתולות עצמו".

וורמסר אומר שבשנה האחרונה תחת ממשל ביידן, ארצות הברית הביעה נכונות להגדיל את נוכחותה באזור כדי לשמר יציבות, אך במקביל נמנעה מלתמוך בפעולה ישראלית בעוצמה רבה נגד איראן, מתוך חשש שהדבר יוביל לערעור היציבות. "ממשל טראמפ, לעומת זאת, מעדיף לשמור על פרופיל נמוך יותר במזרח התיכון, ולהסתמך יותר על בעלי בריתה של ארה''ב כדי לייצב את האזור. במקום לרסן את ישראל או את סעודיה, הממשל ככל הנראה ישאף להגביר את כוחן כך שהן תהיינה פחות תלויות בארה''ב, ובכך גם יעזרו לשמור על האינטרסים האמריקניים באזור.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 15 בספטמבר 2020

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 15 בספטמבר 2020 | צילום: Alex Wong/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צבא לבנון בכפר ביר א-סלסל שבדרום לבנון, 15 ביוני 2026
ארה"ב: החל שלב הפיילוט במסגרת ההסכם בין ישראל ללבנון

דורון פסקין

כוחות חות'ים, 25 ביוני 2026 |
החות'ים הכריזו על "מצור ימי" נגד סעודיה

דורון פסקין

ראש הלשכה המדינית החדש של ארגון הטרור חמאס, ח'ליל אל-חיה, 19 באוקטובר 2022
ח'ליל אל-חיה נבחר לראש הלשכה המדינית של חמאס

דורון פסקין

צ'ארלס מלך בריטניה בפגישתו היום עם ראש ממשלת בריטניה החדש, אנדי ברנהאם, בארמון בקינגהאם היום
חילופי שלטון בבריטניה: אנדי ברנהאם מונה לראש הממשלה החדש

דורון פסקין

תיעוד מהתקיפה הרוסית על האונייה Golden Leo בנמל אודסה
עשרה הרוגים בתקיפה על אוניית תבואה ליד אודסה

דורון פסקין

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 10 בפברואר 2026 | צילום: ATTA KENARE / AFP via Getty Images
דובר משרד החוץ האיראני: קיבלנו הצעות ממתווכים להפחתת המתיחות עם ארה"ב

דורון פסקין

שתפו: