כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר דיוויד וורמסר, לשעבר יועץ לסגן נשיא ארה"ב דיק צ'ייני וליועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, מדבר על התפיסות הנוכחיות של טראמפ ואנשיו לגבי איראן, קטאר וטורקיה. "אפילו אם טראמפ לא ירצה שישראל תנקוט פעולה מסוימת, והיא תעשה זאת בכל זאת – הדבר עשוי דווקא להגביר את הערכתו כלפיה"

יובל גומא | 4 בדצמבר 2024 | חדשות | 8 דק׳

"אני סבור שישראל צריכה לפעול כבר עכשיו למאבק מכריע, לעימות ישיר עם איראן. אני חושב שגם ממשל טראמפ מאמין בזה"

"טראמפ מתייחס למשטר האיראני בעוינות רבה", אומר ד''ר דיוויד וורמסר, לשעבר יועץ לסגן נשיא ארה''ב דיק צ'ייני וליועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, וכיום חוקר במכון משגב לביטחון לאומי. "ראשית, בגלל שהם ניסו להרוג אותו, ושנית, כי הוא מזהה את גודל האיום של איראן על ישראל".

לדברי וורמסר, טראמפ טוען שיפעיל לחץ כבד כל כך על איראן, עד שהיא תיאלץ להתחנן לחתום על עסקה טובה בנושא הגרעין. "עם זאת, אם מתעמקים בדבריהם של בכירי ממשל טראמפ, מתברר כי מטרתם אינה חתימה על הסכמים, אלא הפלת משטר האייתולות עצמו".

וורמסר אומר שבשנה האחרונה תחת ממשל ביידן, ארצות הברית הביעה נכונות להגדיל את נוכחותה באזור כדי לשמר יציבות, אך במקביל נמנעה מלתמוך בפעולה ישראלית בעוצמה רבה נגד איראן, מתוך חשש שהדבר יוביל לערעור היציבות. "ממשל טראמפ, לעומת זאת, מעדיף לשמור על פרופיל נמוך יותר במזרח התיכון, ולהסתמך יותר על בעלי בריתה של ארה''ב כדי לייצב את האזור. במקום לרסן את ישראל או את סעודיה, הממשל ככל הנראה ישאף להגביר את כוחן כך שהן תהיינה פחות תלויות בארה''ב, ובכך גם יעזרו לשמור על האינטרסים האמריקניים באזור.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 15 בספטמבר 2020

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 15 בספטמבר 2020 | צילום: Alex Wong/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ
על רקע הפערים בשיחות המשא ומתן והודעתו של טראמפ בנוגע להורמוז – הקבינט המצומצם צפוי להתכנס הערב

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 6 באפריל 2026
טראמפ הכריז על מצור ימי על מצר הורמוז

אורן שלום

ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, ראש מפלגת טיסא, פטר מאגיאר
הונגריה תכריע היום – אורבן ומאגיאר ראש בראש

דורון פסקין

יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קליבאף, 15 ביוני 2024
קאליבף: "הצד האמריקני לא הצליח בסופו של דבר לזכות באמון המשלחת האיראנית בסבב המשא ומתן הזה"

דורון פסקין

דובר משרד החוץ של איראן אסמאעיל בקאי, 28 באוקטובר 2024
טהראן: הערוץ הדיפלומטי יישאר פתוח

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וסגן הנשיא, ג'יי די ואנס, 20 בינואר 2025
המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן – האם הפסקת האש תקרוס?

יוני בן מנחם

שתפו: