כניסה
הרשמה לניוזלטר

דבריו של שר הביטחון נאמרו במהלך ביקור בגבול הצפון, על רקע ירי הרקטות אתמול על ידי חיזבאללה להר דב ותקיפת צה"ל ביעדים שונים בלבנון. "אנחנו נהיה עם מקסימום תגובה ואפס סובלנות"

קרן זריהן | 3 בדצמבר 2024 | חדשות | 2 דק׳

כ"ץ: "אם הפסקת האש תקרוס – לא יהיה יותר פטור למדינת לבנון"

לאחר ירי חיזבאללה אתמול לעבר הר דב ותקיפת ישראל במספר יעדים בלבנון, ביקר הבוקר שר הביטחון, ישראל כ"ץ, באוגדה 146 בגבול הצפון, יחד עם מפקד האוגדה, תא"ל יפתח נורקין. במהלך הביקור קיבל כ"ץ סקירה על המרכיבים המבצעיים לאורך הגזרה.

במסגרת הביקור, התייחס כ"ץ לנושא הסכם האש עם לבנון: "המסר העיקרי שבאתי להגיד כאן: המדיניות שלנו ביחד עם צה"ל היא ברורה וחד משמעית – אנחנו נפעל בכל העוצמה כדי לאכוף את כל ההבנות של הסכם הפסקת האש, ואנחנו נהיה עם מקסימום תגובה ואפס סובלנות.

"אתמול היה מבחן ראשון, יורים לעבר הר דב כאילו זה מחוץ לוויכוח הרגיל או נתון לפרשנות. מבחינתו זה לא נתון לשום פרשנות. אנחנו הגבנו בעוצמה וכך אנחנו נעשה בדיוק ולא נאפשר לחיזבאללה לחזור לשיטות הישנות שהיו, כמו האוהל שהוצב ולא הותקף. אנחנו בכלל לא במקומות האלה. כל מה שהיה לא יהיה".

צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון

שר הביטחון ישראל כ"ץ בגבול הצפון | צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מכונית בוערת במהלך ההפגנות בפריז, 17 באוקטובר 2026
גל אלימות ברחבי צרפת: מאות אלפי מפגינים, הצתות וכ-1,200 עצורים

דורון פסקין

ספינות במצר הורמוז, 4 במאי 2026
על רקע המתיחות – מחיר הנפט מזנק ומתקרב ל-110 דולר

דורון פסקין

תהלוכה של משמרות המהפכה
המודל האיראני מתהפך: מפקד סנטקום טוען כי המיליציות מתחילות לממן את משמרות המהפכה

דורון פסקין

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 7 באוקטובר 2026
טראמפ הקפיא חבילת סנקציות נגד רוסיה, פחות מחודש לאחר שאישר אותה

צוות אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי
לאחר שלושה ימי הפוגה: אוקראינה חזרה לתקוף בתי זיקוק ברוסיה, טראמפ מתח ביקורת על זלנסקי

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לצד הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ
גובר החשש מטעות איראנית שתצית מלחמה חדשה

יוני בן מנחם

שתפו: