כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב נשא הצהרה מיוחדת בעקבות ההגעה להסכם הפסקת אש בלבנון. "לא יישלחו כוחות אמריקניים לדרום לבנון. זוהי חלק ממחויבותי לעם האמריקני לא לערב כוחות אמריקנים בקונפליקט הזה. צרפת ומדינות אחרות יספקו את העזרה הזו, כדי לוודא שהעסקה הזו תיושם במלואה"

יובל גומא | 26 בנובמבר 2024 | חדשות | 2 דק׳

ביידן: "חיזבאללה, מה שנותר ממנו, וארגוני טרור נוספים, לא יורשו לאיים שוב על ביטחונה של ישראל"

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נשא הלילה (שעון ישראל) הצהרה בה התייחס להסכם הפסקת האש בלבנון. "אני שמח לבשר ששני הצדדים הסכימו להפסיק את הקונפליקט ההרסני בין ישראל לחיזבאללה", אמר ביידן.

ביידן המשיך: "במשך כמעט 14 חודשים השתולל קונפליקט הרסני לאורך הגבול בין ישראל ללבנון, קונפליקט שהתחיל שעות אחרי שחמאס תקף את ישראל ב-7 באוקטובר. בשעה 14:00 חיזבאללה וארגוני טרור נוספים החלו לתקוף את ישראל. שיהיה ברור: ישראל לא פתחה במלחמה הזו. גם העם הלבנוני לא רצה במלחמה הזו, ולא ארה''ב [...].

"בשנה האחרונה, הנחתי את צבא ארה''ב להגביר את נוכחותו באזור, לרבות נושאות מטוסים ומערכות הגנה אווירית משוכללות כדי להגן על ישראל ולהרתיע את האויב המשותף שלנו ברגע קריטי. מאז שהתחיל הקונפליקט עם חיזבאללה מעל ל-70,000 ישראלים נאלצו לחיות כפליטים במדינתם. יותר מ-300,000 לבנונים נאלצו גם כן לחיות כפליטים במדינתם. המלחמה הזו נכפתה עליהם".

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן בהצהרה בבית הלבן, 26 לנובמבר 2024

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן בהצהרה בבית הלבן, 26 בנובמבר 2024 | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שר הביטחון, ישראל כ''ץ, 7 באוקטובר 2024
שר הביטחון: עקב התבטאויותיו – יאיר גולן לא יזומן למילואים, לא יילבש את מדי צה"ל ויורחק מבסיסי צה"ל

צוות מגזין אפוק

ערב הגאלה של מגזין אפוק, 19 במאי 2025
"הייתי בהרבה אירועים בחיי בארץ ובעולם. זה ברמה הכי גבוהה שיש"

צוות מגזין אפוק

יועצו של טראמפ לענייני המזרח התיכון, מסעד בולוס ונשיא מצרים א-סיסי | צילום: PALOMA LAUDET/AFP via Getty Images, ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images
דיווח: יועצו של טראמפ ביקר בקהיר עקב מורת רוח שהביעה מצרים על התעלמות ממנה

יוני בן מנחם

האלוף דוד זיני
ראש הממשלה: ראש השב"כ המיועד לא יעסוק בחקירות בנוגע לקטאר

צוות מגזין אפוק

נשיא סוריה, אבו מוחמד אלג'ולאני, 4 בפברואר 2025
המערב מחבק את דמשק: הסנקציות מוסרות, אך סוריה על סף כאוס

יוני בן מנחם

צילום: מעיין טואף/ לע״מ
ראש הממשלה החליט למנות את האלוף דוד זיני לראש השב"כ הבא

צוות מגזין אפוק

שתפו: