כניסה
הרשמה לניוזלטר

במכתב לחברי מועצת העיר, תיארה ראש העיר פמקה הלסמה את השתלשלות האירועים במהומות באמסטרדם וטענה: ההתפרעויות הן תוצאה של "קוקטייל רעיל של אנטישמיות, התנהגות חוליגנית וכעס על המלחמה בפלסטין ובישראל ובמדינות אחרות במזרח התיכון"

דורון פסקין | 12 בנובמבר 2024 | חדשות | 3 דק׳

ראש עיריית אמסטרדם: אוהדי מכבי תרמו לאלימות; עשרה ישראלים נעצרו ושוחררו

ראש העיר אמסטרדם, פמקה הלסמה, שלחה מכתב בן 12 עמודים לחברי מועצת העיר, המתאר את השתלשלות האירועים ביום חמישי בלילה כשאוהדי מכבי תל אביב בכדורגל, ששהו בעיר לאחר משחק קבוצתם נגד קבוצת אייאקס המקומית, הותקפו על ידי מקומיים מוסלמים.

במכתב, שצוטט על ידי ערוץ החדשות ההולנדי RTL, הלסמה טוענת כי להתנהגות אוהדי הכדורגל הישראלים הייתה "תרומה להתפרצות האלימה", וחשפה פרטים שלא היו ידועים על האירוע עד כה, לרבות העובדה שמתוך 62 האנשים שנעצרו לפני משחק הכדורגל בין מכבי תל אביב לאייאקס, במהלכו ואחריו, עשרה היו בעלי אזרחות ישראלית. כל הישראלים שוחררו ממעצר.

הלסמה תיארה את המצב במרכז העיר אחרי חצות, כשהמשחק באצטדיון הארנה כבר הסתיים. לפי מכתבה, "קבוצה גדולה של אוהדי מכבי הסתובבה באזור שמסביב לכיכר דאם, חלקם היו מצויידים במוטות וביצעו מעשי ונדליזם". בהמשך נכתב כי "לאחר חצות התעוררו בעיות עקב התפרסות קבוצות קטנות של מתפרעים במרכז העיר ובשכונות הסמוכות. קבוצות אלו ביצעו פעולות פגע וברח אלימות נגד אוהדים ישראלים ומבלים. אירועים אלו התרחשו במקומות שונים במרכז העיר. סיורי משטרה התערבו במקומות בהם היה חשש לאיומים, והצליחו להרחיק מתפרעים מישראלים".

ראש עיריית אמסטרדם, פמקה הלסמה, 8 בנובמבר 2024

ראש עיריית אמסטרדם, פמקה הלסמה, 8 בנובמבר 2024 | צילום: KOEN VAN WEEL/ANP/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ההצפות בארץ
הצפות באזורים שונים ברחבי הארץ בעקבות הגשמים

אורן שלום

נשיא לבנון, ג׳וזף עון, והשליחה האמריקנית מורגן אורטגוס, במהלך פגישה בביירות
דיווח בלבנון: ארה"ב הציבה אולטימטום לפירוק חיזבאללה מנשקו לפני תקיפות "גדולות ומכריעות" של ישראל

דורון פסקין

שר החינוך, יואב קיש
משרד החינוך הודיע כי החל מה-2 בפברואר יאסר שימוש בטלפונים ניידים בבתי הספר היסודיים

אורן שלום

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 18 בספטמבר 2025
טראמפ לאחר תפיסת מכלית נפט של ונצואלה: "דברים נוספים קורים ונדבר עליהם בהמשך"

דורון פסקין

הכניסה לבית המשפט החוקתי של פולין, 4 ביוני 2023
פולין מתקדמת צעד נוסף לעבר איסור המפלגה הקומוניסטית: בית המשפט קבע שפעילותה אינה חוקתית

אורן שלום

כוחות צבא לבנון בדרום לבנון, 28 בינואר 2025
ארה"ב מהדקת את הלחץ: סיוע לצבא לבנון יותנה בצעדים לפירוק חיזבאללה מנשקו

יוני בן מנחם

שתפו: