ריאיון עם תא"ל (במיל') הראל כנפו, לשעבר קצין המבצעים של פיקוד הצפון, על האפשרות שתוקם רצועת ביטחון חדשה בדרום לבנון ועל ההבדלים והלקחים מרצועת הביטחון הקודמת: "יצאנו משם באופן שלא מאפשר לנו להגן על היישובים שלנו. בסופו של דבר אנחנו היינו המורתעים, לא הוא"
במה צריכה להיות שונה רצועת הביטחון בדרום לבנון מזאת שעזבנו לפני כ-25 שנה?
"בשלב הראשון צריך להשתלט על האזורים הגבוהים, כדי שלא יהיה אפשר לשגר מהם טילי נ"ט היישר ליישובים בישראל. בשלב השני, צריך להגיע עד אזור הליטני, בדיוק כמו רצועת הביטחון שהייתה לנו לפני כן. עלינו להעמיק את התמרון הקרקעי בלבנון, וליצור שם רצועת ביטחון", אומר תא"ל (במיל') הראל כנפו, לשעבר קצין המבצעים של פיקוד הצפון, ראש מטה פיקוד הדרום ומפקד המכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה וממקימי תנועת הביטחוניסטים.
עד הליטני זה מספיק רחוק?
"זה מספיק כדי לסכל את שלושת האיומים המשמעותיים ביותר על יישובי הצפון: ירי תלול מסלול, כטב"מים ופלישה קרקעית. הרי ככל שהטיל נורה יותר ממרחק רב יותר, למיירטים שלנו יש יותר זמן ליירט אותו, בשונה ממצב שבו חיזבאללה יורה מנקודה קרובה לגבול. גם לגבי הכטב"מים, יהיה לנו מספיק זמן לאתר אותם ולהקפיץ מטוסים שיתקפו את המטרות האלה. לבסוף, כוח רדואן כבר לא יהווה איום כה משמעותי על יישובי הגבול, כי יהיו חיילים שיישבו שם".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו