כניסה
הרשמה לניוזלטר

נכון לעכשיו, מחלקת המדינה של ארה"ב קבעה אזהרת מסע לסין ברמה 3, שמשמעותה "לשקול מחדש את הנסיעה" לסין. מחוקקים ומשפחות של אמריקנים שנעצרו מזהירים ממעצרים שרירותיים על אדמת סין: "משהו כזה יכול לקרות להרבה אנשים"

קרן זריהן | 22 בספטמבר 2024 | חדשות | 5 דק׳

ארה"ב: מחוקקים קוראים להעלות את אזהרת המסע לסין לרמה הגבוהה ביותר

בשימוע שנערך ב-18 בספטמבר בקונגרס האמריקני, מחוקקים ומשפחות של אמריקנים שעצורים בסין קראו לארה"ב להעלות את אזהרת המסע לסין לרמה הגבוהה ביותר – רמה 4, בשל החשש ממעצרים שרירותיים על אדמת סין.

"אף אחד לא בטוח בסין – אף אחד", אמר פיטר האמפרי, עיתונאי בריטי לשעבר וחוקר בתחום ההונאה, במהלך שימוע בקונגרס שנערך על ידי הוועדה המבצעת של הקונגרס בנושא סין (CECC). האמפרי היה כלוא בסין במשך כמעט שנתיים באשמת איסוף מידע אישי שלא כחוק של אזרחים סינים. על פי דיווחים בתקשורת, התיק נגדו נתפס כמונע ממניעים פוליטיים.

בשימוע העידו ארבעה אמריקנים שבני משפחתם ישבו שמונה שנים או יותר בכלא בסין – סוגיה ארוכת שנים, שזכתה כעת לתשומת לב מחודשת עם שחרורו של כומר אמריקני-סיני בשם דייוויד לין, שהוחזק במשך 18 שנים בכלא על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) השלטת בסין. על פי משרד החוץ האמריקני, לין נעצר שלא כדין.

שוטרים סינים בנמל התעופה של בייג'ינג, 8 במרץ 2014

שוטרים סינים בנמל התעופה של בייג'ינג, 8 במרץ 2014 | צילום: Xiao Lu Chu/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
זירת חיסול בבית חולים נאצר, בה חוסל איסמעיל ברהום, 23 במרץ 2025
ישראל מגבירה את המצוד אחר חברי הלשכה המדינית של חמאס | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה בנימין נתניהו, 24 במרץ 2025
נתניהו העיד בפעם ה-19; עורך דינו הודיע כי בעוד שני דיונים יסיים את העיסוק בתיק 4000

אורן שלום

שר הנפט העיראקי חיאן עבד אלע'ני
שר הנפט העיראקי: איראן מזייפת מסמכים כדי לעקוף את הסנקציות האמריקניות על ייצוא הנפט

דורון פסקין

לשכת הנשיאות המצרית
דיווח: בן זאיד העביר לקהיר מסרים אמריקניים על יציאת פלסטינים מעזה

יוני בן מנחם

זירת הפיגוע
משה הורן בן ה-85 נרצח בפיגוע בצומת התשבי

צוות מגזין אפוק

כוחות צה"ל בצפון רצועת עזה, 19 במרץ 2025
גורמים מדיניים: ישראל נערכת לאפשרות של מתקפה רחבה ברצועת עזה באמצעות חמש אוגדות

יוני בן מנחם

שתפו: