כניסה
הרשמה לניוזלטר

אלון רוזן, לשעבר מנכ"ל המשרד להגנת העורף, מסביר בריאיון כיצד ניתן להיערך לתרחיש של פגיעה בתשתיות חיוניות. "מומלץ שתהיה בבית כמות מים מספיקה ליום או יומיים, כי אחרי 48 שעות סביר להניח שהתשתיות יחזרו לפעולה או שיפתחו נקודות חלוקה של מים"

יובל גומא | 18 באוגוסט 2024 | חדשות | 6 דק׳

"כל אחד צריך לחשוב מה הוא רוצה שיהיה איתו, בין אם זה קופסאות שימורים, מים או גנרטור"

"באופן כללי, המסרים שנותן פיקוד העורף בימים אלו לאזרחים תואמים את רמת הסיכון הנוכחית, שכן הם מבוססים על הערכת מצב המגובה במידע מודיעיני של האויב", אומר אלון רוזן, לשעבר מנכ"ל המשרד להגנת העורף וכיום מנכ''ל חברת Elements העוסקת בייעוץ אסטרטגי בתחום הגנת העורף.

"מדיניות ההתגוננות של העורף מבוססת על שלוש רמות: הראשונה זו ההתראה, שבאה לידי ביטוי באזעקה או בשירות הודעות החירום 'מסר אישי' שהושק לאחרונה. הרמה השנייה היא המיגון, לגביה אנחנו יודעים שיש פערים. כשליש מהאוכלוסייה בישראל חיה כיום ללא מיגון. זהו פער משמעותי בהיבטים של הצלת חיים, אבל גם ביכולת של העורף לייצר חוסן, שכן אם יפלו עשרות או מאות טילים בריכוזי אוכלוסייה שאין לה מיגון, ברור שהאבדות יהיו משמעותיות ושזה יקשה על היכולת להמשיך במלחמה.

"אף אחד לא יבנה מיגונים בתוך כמה ימים. אם יש מקלט בקרבת הבית והזמן שבין האזעקה להגעה למקלט הוא סביר – נניח שייקח לי דקה וזמן ההתראה שלי הוא דקה וחצי – אז מומלץ ללכת למקלט. אם האזעקה מופעלת בלילה בזמן שבני הבית ישנים ולא יספיקו להגיע למקלט, עדיף לשהות בחדר מדרגות או בחדר פנימי בבית עם כמה שפחות חלונות וקירות חיצוניים.

טיל יירוט של מערכת כיפת ברזל, 13 במאי 2023

טיל יירוט של מערכת כיפת ברזל, 13 במאי 2023 | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
דיווח: מפקד כוח "קודס" האיראני הזהיר את הפלגים העיראקיים מפני "התגרויות" בארה"ב ובישראל

יוני בן מנחם

שריפה השביתה את שדה התעופה הית'רו בלונדון; מומחי לוחמה בטרור חוקרים את הנסיבות

דורון פסקין

יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, 6 באוקטובר 2014
דיווח: עבאס מאשים בכירים ברש"פ במשבר במערכת הביטחון הפלסטינית

יוני בן מנחם

שר הביטחון ישראל כ"ץ
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "ככל שהחמאס ימשיך בסרבנותו לשחרור החטופים הוא יאבד יותר ויותר שטח שיצורף לישראל"

קרן זריהן

ראש השב״כ רונן בר
הממשלה אישרה הלילה את הפסקת כהונתו של ראש השב"כ

צוות מגזין אפוק

ג׳האד זריקאת מניף דגל חמאס | צילום: דוברות המשטרה
סוכל פיגוע דריסה על ידי תושב כפר כנא המזוהה עם חמאס

קרן זריהן

שתפו: