כניסה
הרשמה לניוזלטר

בתגובה לקריאות הנשמעות ברחבי הממלכה לביטול הסכם השלום עם ישראל, טענו בכירים ירדנים כי הוא משרת בראש ובראשונה את הפלסטינים, וביטולו יפגע בהם

דורון פסקין | 21 באפריל 2024 | חדשות | 4 דק׳

ירדן: הסכם השלום עם ישראל הוא מקור כוח עבורנו

לאחרונה התגברו הקריאות בירדן לבטל את הסכם השלום עם ישראל ולנתק לחלוטין את היחסים עמה. כך עולה מסקירה של מכון ממר"י. חלק מהקריאות אף מאשימות את המשטר הירדני בבגידה עקב השמירה על הסכם זה. קולות אלו נשמעו היטב במהלך ההפגנות האחרונות שנערכו בירדן ביוזמת תנועת האחים המוסלמים נגד המלחמה בעזה.

הקריאות נשמעו גם לאחר שירדן סייעה לסכל את מתקפת הטילים והכטב"מים של איראן כנגד ישראל ב-14 באפריל. בעקבות המתקפה האיראנית, התייחס שר החוץ הירדני איימן א-ספדי לקריאות לבטל את הסכם השלום עם ישראל. לדבריו, ההסכם הוא מקור כוח עבור ירדן, במיוחד משום שהוא מאפשר לממלכה לעזור לפלסטינים לקדם את עניינם ולהגן על ירושלים והמקומות הקדושים שבה. ביטול ההסכם הזה, הבהיר השר הירדני, לא רק שלא יועיל לפלסטינים אלא יפגע בהם, מאחר שירדן לא תוכל לסייע להם.

בהצהרות לערוץ החדשות הרשמי של ירדן, "אל-ממלכה", אמר השר הירדני: "ההסכם מימש את כל זכויותינו ושירת את האינטרסים שלנו. ביטולו לא היה אינטרס של ירדן או של הפלסטינים. אם היינו חושבים ולו לרגע שביטולו יהיה לטובת ירדן או הפלסטינים, היינו עושים זאת ללא היסוס.

שר החוץ הירדני איימן א-ספדי, 16 באפריל 2024 | צילום: JOHN MACDOUGALL/AFP via Getty Images

שר החוץ הירדני איימן א-ספדי, 16 באפריל 2024 | צילום: JOHN MACDOUGALL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: