על פי המסמכים, פייסבוק השיגה מידע בחשאי והשתמשה בו להשגת יתרון תחרותי
מסמכי בית משפט שנחשפו לאחרונה: פייסבוק פיתחה תוכנה שביצעה התקפות סייבר כדי ליירט מידע מסנאפצ'ט, יוטיוב ואמזון
פייסבוק השיגה בחשאי נתונים קנייניים מחברות ביג טק מתחרות; כך עולה ממסמכי בית משפט שנחשפו לאחרונה, במסגרת תביעה נגד פייסבוק, הכוללים תכתובות מייל פנימיות.
על פי המסמכים, עובדים של פייסבוק פיתחו, לבקשת המנכ"ל מארק צוקרברג, תוכנה בשםIn-App Action Panel (IAAP) שהושקה ב-2016 והייתה בשימוש עד אמצע 2019. התוכנה ביצעה התקפות סייבר כדי ליירט מידע מסנאפצ'ט, יוטיוב ואמזון, שפוענח לאחר מכן ושימש את פייסבוק להשגת יתרון תחרותי.
"תוכנת IAAP של פייסבוק השתמשה בטכנולוגיית פריצה ברמה לאומית שפותחה על ידי צוות Onavo של החברה, שבמסגרתה פייסבוק שילמה לקבלנים [כולל בני נוער] כדי להגדיר את פייסבוק כרשות 'בסיס' סמכותית מהימנה במכשירים הניידים שלהם, ואז הפיקה אישורים דיגיטליים מזויפים כדי להפנות תעבורת נתונים מאובטחת של סנאפצ'ט [ומאוחר יותר, נתונים מיוטיוב ואמזון] מהשרתים של סנאפצ'ט לאלו של Onavo; פענחה את הנתונים הללו והשתמשה בהם לרווח תחרותי, כולל כדי לספק מידע לאסטרטגיית המוצר של פייסבוק; הצפינה אותם מחדש; ושלחה אותם לשרתים של סנאפצ'ט כאילו הגיעו היישר מהאפליקציה של סנאפצ'ט, מבלי שהחברה המתחרה תדע על כך", אמרו עורכי הדין המייצגים תובעים בתביעה המאשימה את פייסבוק בהתנהגות אנטי-תחרותית.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו