כניסה
הרשמה לניוזלטר

עבד אל-מלכ אל-חות'י הצהיר בנאום שנשא כי בכוונתו למנוע מספינות להפליג לכיוון ישראל גם במסלול הארוך העוקף את אפריקה. האם זה משמעותי?

דורון פסקין | 15 במרץ 2024 | חדשות | 1 דק׳

מנהיג החות'ים: נרחיב את תקיפת הספינות לאוקיינוס ההודי

מנהיג החות'ים בתימן, עבד אל-מלכ אל-חות'י, הצהיר אתמול כי מטרת ארגונו היא להרחיב את הפגיעה ב"ספינות ישראליות" מעבר לים האדום, ולבצע התקפות על כלי שיט גם באוקיינוס ההודי, כך שהספינות יתקשו לנוע בנתיב העוקף של תעלת סואץ, דרך אפריקה.

בנאום שנשא ביום חמישי הצהיר אל-חות'י: "מובן שהמערכה הבסיסית שלנו היא למנוע מספינות הקשורות לאויב הישראלי, לא רק מלעבור בים הערבי, בים האדום ובמפרץ עדן, אלא למנוע מהן לעבור אפילו דרך האוקיינוס ההודי, לדרום אפריקה, בכיוון כף התקווה הטובה. כבר התחלנו לבצע את הפעולות הנלוות לצעד החשוב, המתקדם והגדול הזה".

אל-חות'י ציין כי אנשיו ביצעו בשבוע שעבר 12 התקפות על כלי שיט "שבוצעו באמצעות 58 טילים בליסטיים וכטב"מים, בים סוף, בים הערבי ומפרץ עדן. ההתקפות הגיעו לטווחים חסרי תקדים עם שלוש מתקפות באוקיינוס ההודי". לדבריו, מאז ה-7 באוקטובר ביצעו החות'ים התקפות על 73 כלי שיט: "ההתקפות נמשכות, מתגברות ומשפיעות ובזכות אללה תוצאותיהן ידועות".

מנהיג החות'ים בתימן, עבדאלמאלכ אלחות'י, בנאום מצולם שנשא, 12 בינואר 2024 | צילום מסך מתוך הנאום

מנהיג החות'ים בתימן, עבד אל-מלכ אל-חות'י, בנאום מצולם שנשא, 12 בינואר 2024 | צילום מסך מתוך הנאום

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
השליח האמריקני סטיב ויטקוף ושר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י
איראן: המו"מ הגרעיני יעבור לשלב הטכני

צוות מגזין אפוק

כוחות צבא ארה"ב בסוריה, 25 במאי 2021
ארה"ב החלה לצמצם כוחות בסוריה

דורון פסקין

מחבלי חמאס ברצועת עזה, 19 בינואר 2025
דיווח: מדינות ערביות מפעילות לחצים על חמאס להתפרק מנשקו בתמורה להפסקת המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם
מזכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לאיש לפרק את חיזבאללה או את ההתנגדות מנשקה"

צוות מגזין אפוק

מתוך התקיפה האמריקנית בנמל
החות'ים טוענים: לפחות 38 הרוגים בתקיפות אמריקניות על נמל הדלק ראס עיסא 

דורון פסקין

מחנה הפליטים בג'נין לאחר פעילות צה"ל
הרש"פ תקים מחנות פליטים זמניים בג'נין ובטולכרם

יוני בן מנחם

שתפו: