כניסה
הרשמה לניוזלטר

שר האוצר הגיב לאחר אישור התקציב: "לתקציב מטרות ברורות: לנצח במלחמה, לתמוך במילואימניקים, לחזק את העורף ולהמשיך להצמיח את הכלכלה הישראלית". לפיד: "אתם כבר לא רואים את המצוקה, הזעקה והמחיקה של מעמד הביניים הישראלי"

אורן שלום | 13 במרץ 2024 | חדשות | 1 דק׳

תקציב המלחמה המתוקן לשנת 2024 אושר בכנסת

מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה שנייה ושלישית את תקציב המלחמה המתוקן לשנת 2024 ואת הצעות החוק הנלוות לו, לאחר שנדחו כל ההסתייגויות. חוק התקציב עבר ברוב של 62 חברי כנסת אל מול 55 שהתנגדו.

התקציב שהובא לאישור הכנסת גבוה ב-70.4 מיליארד שקל מהתקציב המקורי ל-2024 שאושר במאי אשתקד. 55.5 מיליארד שקל מיועדים למימון צרכים צבאיים ועוד 15.5 מיליארד שקל מיועדים לצרכים אזרחיים. מגבלת ההוצאה הממשלתית לשנת 2024 תעמוד על 584.1 מיליארד שקל. במקביל, אושרה הצעת חוק הפחתת הגירעון והגבלת ההוצאה התקציבית המגדילה את יעד הגירעון לשנת 2024 ל-6.6%.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב לאישור התקציב: "לתקציב המלחמה המתוקן שאושר היום בכנסת יש מטרות ברורות: לנצח במלחמה, לתמוך במילואימניקים, לחזק את העורף ולהמשיך להצמיח את הכלכלה הישראלית. יחד בעזרת השם עד הניצחון המוחלט".

צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חברי הבונדסטאג מצביעים על התיקונים, 18 במרץ 2025
הבונדסטאג הגרמני אישר תיקונים בחוקה שיאפשרו לממשלה להגדיל את היקף החוב של המדינה

דורון פסקין

ראש הממשלה בנימין נתניהו
נתניהו: "הפגיעה הצבאית בחמאס ושחרור חטופינו אלה לא יעדים סותרים – אלה יעדים ששלובים זה בזה"

צוות מגזין אפוק

שיגור של טיל בליסטי מתימן
חיל האוויר יירט טיל ששוגר מתימן

צוות מגזין אפוק

עשן עולה מרצועת עזה לאחר תקיפות צה"ל, 18 במרץ 2025
רה"מ צפוי לכנס התייעצות ביטחונית בנושא החטופים; שר הביטחון: "על חמאס להבין שכללי המשחק השתנו"

צוות מגזין אפוק

דובר הזרוע הצבאית של חמאס "אבו-חמזה" | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
הג'יהאד האסלאמי אישר שישראל חיסלה את דובר הזרוע הצבאית של הארגון

דורון פסקין

צילום: Chaim Goldberg/Flash90
על רקע חידוש הלחימה ברצועת עזה – עוצמה יהודית סיכמה על חזרתה לממשלה

צוות מגזין אפוק

שתפו: