כניסה
הרשמה לניוזלטר

מחקר שנערך באוסטרליה גילה שפעוטות עד גיל 3 יושבים בממוצע כשלוש שעות ביום מול מסכים, וכתוצאה מכך מפסידים מילים ושיחות רבות שאמורות לתרום להתפתחות השפה אצלם

קרן זריהן | 12 במרץ 2024 | חדשות | 4 דק׳

מחקר: כל דקה של זמן מסך גובה מחיר התפתחותי מפעוטות

כל דקה שבה הפעוטות דבוקים למסכים בביתם, מובילה לכך הם שומעים פחות מילים בהן מבוגרים משתמשים, מבטאים עצמם פחות באמצעות קולות או דיבור, ומנהלים פחות שיחות עם הוריהם. כך על פי מחקר חדש של מכון Telethon Kids, מכון מחקר רפואי עצמאי מוביל באוסטרליה. החוקרים, בהובלת ד"ר מרי ברוש, מנהלת מחקר בכירה במכון, הסבירו כי מדובר במחקר ראשון מסוגו ופרסמו את ממצאיו ב-4 במרץ, בכתב העת JAMA pediatrics.

במסגרת המחקר, עקבו החוקרים אחר 220 משפחות אוסטרליות במשך שנתיים וחצי (מ-2018 ועד 2021), שבמהלכן ענדו פעוטות מכשיר שהקליט 16 שעות של שמע מדי יום בבתיהם, כולל רעש שנוצר על ידי מסכים שנצפו על ידי ההורה ו/או הילד. המכשיר השתמש בטכנולוגיה של זיהוי דיבור כדי לתעד את מספר המילים של המבוגרים, קולות הילדים והאינטראקציות בין הורה לילד שהתרחשו במהלך התקופה המתועדת.

לדברי החוקרים, משפחות שהשתתפו במחקר לא ידעו בזמן ההקלטה שהיא עומדת למדוד את זמן המסך. ניתוח זה נעשה בדיעבד, לאחר שנתבקשה הסכמת ההורים. "משמעות הדבר היא שקיבלנו תמונה ריאליסטית יותר של חשיפת מסך אצל ילדים צעירים, כי ההורים לא שינו באופן לא מודע את ההרגלים הרגילים שלהם", אמרה ד"ר ברוש בהודעה לעיתונות של מכון Telethon Kids.

פעוט צופה בטלוויזיה | צילום: shutterstock

שתפו: