כניסה
הרשמה לניוזלטר

בין התחומים שנפגעו בעקבות המלחמה נמצא ענף הבנייה, שמצבו היה בעייתי עוד לפני ה-7 באוקטובר. ראול סרוגו, יו"ר התאחדות הקבלנים, מסביר בראיון למגזין אפוק מה קורה כש-120 אלף פועלים פלסטינים לא מגיעים לעבודה, איך זה צפוי להשפיע על מחירי הדיור – ומה עדיין אפשר לעשות

גיא חדד | 25 בינואר 2024 | חדשות | 6 דק׳

"הקבלנים לא עומדים בנטל, הם פורשים מהענף או קורסים כלכלית"

"ענף הבנייה נמצא היום אולי במשבר הגדול ביותר שלו מאז קום המדינה. הפגיעה היא בכל הענף: גם בקבלנים יזמים שבונים דירות למגורים ומשרדים, גם בקבלני ביצוע שבונים מבני ציבור כמו בתי ספר וגני ילדים, וגם בקבלני התשתיות שבונים כבישים, גשרים, מנהרות וכדומה" – כך אומר ראול סרוגו, יו"ר התאחדות הקבלנים, בראיון למגזין אפוק.

על פי נתונים שהציגה התאחדות הקבלנים בוני הארץ בפני ועדת הכספים של הכנסת ב-17 בינואר, החובות של רשויות מקומיות לקבלנים מתחילת המלחמה עומדים על למעלה מ-100 מיליון שקל. כתוצאה מכך, טוענים נציגי הקבלנים, עשרות חברות בנייה ותשתיות נמצאות כעת על סף קריסה.

נתוני התאחדות הקבלנים מראים כי ענף הבנייה נחלש עוד לפני ה-7 באוקטובר, בשל סביבת הריבית הגבוהה במשק, אך בעקבות המלחמה – פחות מ-50% מאתרי הבנייה היו פעילים בנובמבר, לאחר שרק כ-15% היו פעילים באוקטובר. סרוגו טוען שהגורם המרכזי למשבר הוא המחסור האדיר בכוח אדם, לאור העובדה שכ-120 אלף פועלים פלסטינים מיהודה ושומרון לא מגיעים לעבודה, ועד כה לא נמצא להם תחליף מספק בדמות עובדים זרים. בנוסף, לדבריו, ענף הבנייה סובל גם מבעיות שאינן קשורות למלחמה.

אתר בנייה בתל אביב, 30 ביוני 2023 | צילום: Yossi Aloni/Flash90

שתפו: