פעילות החמאס מתאפשרת הודות למערכת בינלאומית ענפה, המזרימה מיליארדי דולרים לקופתו של ארגון הטרור. מהם מקורות המימון של חמאס, וכיצד ניתן לפעול נגדם?
מומחים פיננסיים: לא ניתן להרוס לחלוטין את המערכת הפיננסית של חמאס, ניתן רק לשבש אותה
על אף הפגיעות הקשות שחמאס סופג בשבועות האחרונים במוקדי השליטה המרכזיים שלו מידי צה''ל, נראה שהמערכת הפיננסית הענפה של הארגון נותרת כמעט ללא פגע, וממשיכה לעמוד לרשותו גם בשלביה המתקדמים של הלחימה.
"חמאס איתן מבחינה כלכלית", אמרה ג'סיקה דייוויס, נשיאת החברה הקנדית Insight Threat Intelligence, לסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP). "בעשור האחרון, אם לא לפני כן, הם יצרו רשת פיננסית חסינה למדי". לדבריה, חמאס יצר באין מפריע מקורות הכנסה רבים במדינות כמו טורקיה, סודן ואלג'יריה, הכוללים בין היתר עסקים קטנים והשקעות נדל"ן.
חמאס מסתמך גם על רשת בלתי רשמית של תרומות. "הוא הפך לטוב במיוחד בפיתוח ותפעול של מערכת ענפה של חלפני כספים", אמר יצחק גל, עמית מחקר במכון מתווים ומומחה לכלכלה הפלסטינית, בריאיון ל-AFP. מספר התורמים לארגון לא פחת בהכרח מאז ה-7 באוקטובר. "למרות הזוועות שביצע, נראה שחמאס זוכה לתמיכה בקרב חלקים מסוימים מהאוכלוסייה בעולם, שכן הוא נתפס על ידם כארגון שחרור", הסביר לוקאס וובר, מייסד-שותף של אתר האינטרנט Militant Wire.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו