כניסה
הרשמה לניוזלטר

סיכום הצהרת הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, בפיקוד דרום

צוות מגזין אפוק | 16 בדצמבר 2023 | חדשות | 1 דק׳

הרמטכ"ל: "שלושת החטופים עשו הכול בכדי שאנחנו נבין – הם נעו ללא חולצות כדי שלא נחשוד במטען לגופם ואחזו בבד לבן כדי שאנחנו נבין"

1. האירוע בו לוחמי צה"ל הרגו בשוגג את יותם חיים, אלון שמריז וסאמר טלאלקה, זכרם לברכה, הוא אירוע קשה וכואב. שלושת החטופים ששרדו שבעים ימי תופת, נעו לכיוון חיילי צה"ל, ונהרגו מאש כוחותינו. [...] אנחנו חשים בצער העמוק של המשפחות על מותם של החטופים. צה"ל, ואני כמפקדו, אחראיים על מה שקרה.

2. אני נכנס לראשו של הלוחם בשג'עייה, אחרי ימים של לחימה קשה, היתקלויות מטווחים קצרים, מפגש עם מחבלים לבושים בבגדים אזרחיים המגיעים בדרכי הונאה שונות. הוא חייב להיות ערני ודרוך לכל איום. החלטה בשבריר של שניה עלולה לעלות בחיים או במוות. אני חושב ששלושת החטופים עשו הכול בכדי שאנחנו נבין – הם נעו ללא חולצות כדי שלא נחשוד במטען לגופם ואחזו בבד לבן כדי שאנחנו נבין.

3. הירי בחטופים בוצע בניגוד להוראות הפתיחה באש. אסור לירות על מי שמרים דגל לבן ומבקש להיכנע. אך הירי הזה בוצע במהלך לחימה ובתנאי לחץ.

הרמטכ״ל הרצי הלוי | צילום מסך: דובר צה״ל

הרמטכ״ל הרצי הלוי | צילום מסך: דובר צה״ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ואנס מנה את הסיבות להפסד של הרפובליקנים: המלחמה, יוקר המחיה וגם ישראל

אורן שלום

משלחת הציונות הדתית לבית הנשיא
החל סבב ההתייעצויות בבית הנשיא לקראת הטלת המנדט

אורן שלום

שוטרים מאבטחים בכניסה לבנק ואנו בעקבות מחאה, 3 בנובמבר 2026 | צילום: DANIEL DUARTE / AFP via Getty Images
פרגוואי: באופוזיציה קוראים להדיח את הנשיא בעקבות קריסת בנק

דורון פסקין

תמונה של מוחמד דף שנמצאה על ידי צה"ל ברצועת עזה ופורסמה בדצמבר 2023
מדוע חמאס חושף כעת פרטים חדשים על מוחמד דף? | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, 31 במאי 2019
ח'מינאי: האמריקנים פועלים להורדת העם על ברכיו, לקריסת המשטר ולהשמדת הציוויליזציה האיראנית העתיקה

דורון פסקין

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ויו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג היום
לקראת תחילת ההתייעצויות – הרצוג קיבל לידיו את התוצאות הרשמיות: "הבחירות הסתיימו, עכשיו הגיע זמן קריאת המציאות"

אורן שלום

שתפו: