כניסה
הרשמה לניוזלטר

בריאיון לסוכנות בלומברג טען ראש ממשלת הרשות הפלסטינית מוחמד שתאייה כי "חמאס לפני 7 באוקטובר זה דבר אחד, ואחריו דבר אחר. אם הם מוכנים להגיע להסכם ולקבל את המצע הפוליטי של אש"ף, אז יהיה מקום לדבר"

דורון פסקין | 8 בדצמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

ראש ממשלת הרשות הפלסטינית: התוצאה המועדפת בתום המערכה היא שחמאס יהפוך לשותף זוטר תחת אש"ף ויעזור לבנות מדינה עצמאית

ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, מוחמד שתאייה, טען אתמול בראיון לסוכנות בלומברג כי המטרה של ישראל להביס לחלוטין את חמאס אינה מציאותית, וכי חמאס צריך להיות חלק ממבנה שלטוני חדש שתקים הרשות. לדברי שתאייה, הרשות הפלסטינית שוקדת ביחד עם פקידים אמריקנים על תוכנית לנהל את רצועת עזה לאחר סיום המלחמה הנוכחית.

על פי בלומברג, שתאייה אמר שהתוצאה המועדפת עליו בתום המערכה היא שחמאס יהפוך לשותף זוטר תחת אש"ף, ויעזור לבנות מדינה עצמאית שתכלול את הגדה המערבית, עזה ומזרח ירושלים.

"חמאס לפני 7 באוקטובר זה דבר אחד, ואחריו דבר אחר", אמר שתאייה. "אם הם מוכנים להגיע להסכם ולקבל את המצע הפוליטי של אש"ף, אז יהיה מקום לדבר. אסור לפצל את הפלסטינים". כשנשאל מדוע הוא סבור כי ישראל אינה יכולה לחסל את חמאס, השיב שתאייה: "חמאס נמצא בלבנון, כולם יודעים שהנהגת חמאס נמצאת גם בקטאר והם גם כאן בגדה המערבית".

ראש ממשלת הרשות הפלסטינית מוחמד שתאייה | צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

ראש ממשלת הרשות הפלסטינית מוחמד שתאייה | צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 13 באוקטובר 2025
אלה המדינות שהוזמנו עד כה להשתתף במועצת השלום של טראמפ

דורון פסקין

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע, בעת ביקורו של א-שרע באנקרה, 4 בפברואר 2025
כיצד מתייחסת טורקיה להסכם הפסקת האש בין סוריה לכורדים?

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נושא דברים בכנסת היום
ראש הממשלה: "אם איראן תעשה טעות ותתקוף אותנו אנו נפעל בעוצמה שאיראן טרם הכירה"

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ראש ממשלת נורווגיה, יונאס גאר סטורה
טראמפ לראש ממשלת נורווגיה: "מאחר שארצך החליטה לא לתת לי את פרס נובל לשלום, אני כבר לא מרגיש מחויב לחשוב רק על שלום"

דורון פסקין

כוחות מד״א בזירת האירוע
שני תינוקות נהרגו ועשרות נפגעו באירוע חריג בבניין בירושלים בו פעלו מספר גני ילדים

אורן שלום

מפקד כוחות ה-SDF הכורדים, מזלום עבדי, 26 באוקטובר 2024
מנהיג ה-SDF אישר כי הוא מקבל את ההסכם עם ממשלת סוריה

דורון פסקין

שתפו: