כניסה
הרשמה לניוזלטר

הקונגרס האמריקני ערך שימוע לנשיאות האוניברסיטאות הרווארד, פנסילבניה ו-MIT, עקב גל התקריות האנטישמיות בקמפוסים מאז פרוץ המלחמה. הללו התקשו לתת תשובות ברורות

יובל גומא | 6 בדצמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

"תלוי בהקשר" – נשיאות האוניברסיטאות המובילות בארה"ב התקשו לומר האם קריאה לרצח עם של יהודים אסורה

ועדת החינוך והעבודה של בית הנבחרים של ארה''ב ערכה אמש (שלישי) שימוע לנשיאות אוניברסיטת פנסילבניה, הרווארד ו-MIT לאור העלייה במספר האירועים האנטישמיים בקמפוסים מאז פרוץ מלחמת ישראל-חמאס. השימוע ארך כ-5 שעות, במהלכו העידו שלוש הנשיאות על התנהלותן מול גל התקריות האנטישמיות בין כותלי הקמפוסים שלהן.

קלודין גיי, נשיאת אוניברסיטת הרווארד, אמרה בעדות שהכינה מבעוד מועד כי "אנחנו מעודדים חילופי רעיונות נמרצים, אבל בשום פנים ואופן לא נאפשר התבטאויות שמסיתות לאלימות, מאיימות על הבטיחות או מפרות את המדיניות של הרווארד נגד בריונות והטרדה". עם זאת, בהמשך הדיון גיי סייגה את דבריה ואמרה: "אנו מחויבים לחופש ביטוי, ומעניקים מרחב לחופש ביטוי אפילו של דעות מעוררות התנגדות, מקוממות ופוגעניות".

אליס סטפניק, בוגרת הרווארד והיום נציגת מדינת ניו יורק מטעם המפלגה הרפובליקנית, שאלה במהלך הדיון את נשיאות האוניברסיטאות האם קריאה ל"אינתיפאדה", אותה הגדירה כקריאה "לרצח עם של יהודים", נחשבת לבריונות או הטרדה על פי קוד ההתנהגות של המוסדות, והאם הם נוקטים פעולות נגד קריאות מסוג זה.

קלודין גיי, נשיאת אוניברסיטת הרווארד, 5 בדצמבר 2023 | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images

קלודין גיי, נשיאת אוניברסיטת הרווארד, 5 בדצמבר 2023 | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע (אלג'ולאני), בעת ביקורו של א-שרע בבית הלבן, 10 בנובמבר 2025
שינוי אמיתי או אסטרטגיה זמנית? המערב פותח את הדלת למשטר הסורי | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע
לפגישת טראמפ וא-שרע בבית הלבן עשויות להיות מספר משמעויות אזוריות | פרשנות

יוני בן מנחם

כרוניקה של מלחמה
פרויקט מיוחד: כרוניקה של מלחמה

איל לוינטר

שלט חוצות בבמקו, בירת מאלי, המברך את נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 12 באוקטובר 2024
מודל ההשפעה הרוסי במדינות אפריקה עומד בספק | פרשנות

דורון פסקין

מטוסי קרב אמריקניים, 5 באוקטובר 2025
האם ארה"ב אכן תתקוף בניגריה? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: