כניסה
הרשמה לניוזלטר

בימים האחרונים חוסל ואסם פרחאת, מפקד גדוד שג'עייה שהיה אחראי על שורת פיגועים רצחניים. דובר צה"ל קרא למפקדי הגדוד להניח את נשקם כדי להימנע מגורל דומה

דורון פסקין | 3 בדצמבר 2023 | חדשות | 1 דק׳

דובר צה"ל בפנייה למפקדי גדוד שג'עייה: היכנעו או שתחוסלו

דובר צה"ל בערבית, סא"ל אביחי אדרעי, הזהיר היום (ראשון) את מפקדי גדוד שג'עייה של חמאס כי עליהם להניח את נשקם ולא יחוסלו. כך כתב בחשבונו ב-X: "הודעה זו מופנית לראשי גדוד שג'עייה בחמאס: ראו הודעה זו כהודעה סופית. כולכם מטרות. צה"ל יפעל בעוצמה רבה בשכונה על מנת לפרק את תשתית הטרור של חמאס. יש לכם שתי אפשרויות: כניעה והנחת הנשק שלכם, או התמודדות עם גורל דומה לזה של וסאם פרחאת (מפקד הגדוד) ויונס מושתהא (שחוסלו)". להודעה צירף תרשים של כל מפקדי הגדוד, כולל השניים שחוסלו בימים האחרונים.

אתמול הודיע דובר צה"ל שמפקד גדוד שג'עייה, וסאם פרחאת, חוסל בתקיפת מטוסי קרב של חיל האוויר, שנערכה בהכוונת מידע מודיעיני מדויק של אמ"ן ושב"כ. פרחאת פיקד על הגדוד משנת 2010 והוביל אותו במבצע "צוק איתן", במהלכו פיקד על המחבלים שהיו אחראים על אסון הנגמ"ש בו נהרגו שישה מחיילי צה"ל. הוא גם היה ממתכנני הפיגוע במכינה הקדם צבאית ב"עצמונה" בשנת 2002, בו נרצחו חמישה ישראלים, וירי הנ"ט לעבר האוטובוס בנחל עוז בשנת 2011, שכתוצאה ממנו נרצח ילד ישראלי. פרחאת לקח גם חלק בתכנון התקיפה הרצחנית ב-7 באוקטובר, ושילח את מחבלי הנוח'בה של חמאס באותו היום לעבר קיבוץ ומוצב נחל עוז.

בשנת 1995, בדרכו לבצע פיגוע התאבדות בשטח ישראל, נעצר פרחאת על ידי כוחות הביטחון ונכלא לעשר שנים. לאחר חזרתו לרצועה פעל בתחומי הייצור הרקטי של ארגון הטרור. לפי הודעת צה"ל, מתחילת הלחימה, "צה"ל ושב"כ פגעו ביכולתיו של גדוד שג'עייה באופן משמעותי, החל מחיסול צמרת הפיקוד ועד להשמדת תשתיות ואמצעי לחימה".

צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images

עשן עולה מרצועת עזה לאחר הפצצות חיל האוויר ב-3 בדצמבר | צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחבלים רצים אל עבר מעבר ארז, 7 באוקטובר 2023
דוח חדש: חמאס השתמש באלימות מינית כחלק מדפוס פעולה מכוון ב-7 באוקטובר ובשבי

דורון פסקין

ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, 13 בנובמבר 2024
פקיסטן מכחישה דיווח כי אפשרה לאיראן להעביר מטוסים לשטחה במטרה להגן עליהם מאיום אמריקני

דורון פסקין

שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, 25 במרץ 2025
האקבי: "ישראל שלחה סוללות כיפת ברזל לאיחוד האמירויות"

דורון פסקין

האי בוביאן שבכווית, 15 באוגוסט 2011
משרד החוץ של כווית הודיע כי סוכלה חדירה של כוח איראני חמוש לשטח המדינה

דורון פסקין

ראש עיריית ארקדיה שבקליפורניה, איילין וונג, 21 באוקטובר 2023
ראש עירייה בקליפורניה הסכימה להודות כי פעלה כסוכנת של ממשלת סין

אורן שלום

דובר הוועדה לביטחון לאומי ומדיניות החוץ של איראן, אבראהים רזאי
דובר הוועדה לביטחון לאומי של איראן: "אחת האופציות במקרה של התקפה נוספת נגדנו יכולה להיות העשרת אורניום ל-90%"

דורון פסקין

שתפו: