כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעוד ברחבי העולם מגנים את ישראל על הפצצת בית החולים בעזה, מתברר שדווקא ההפך הוא הנכון. צה"ל לא הפציץ את בית החולים בעזה – אבל חמאס הוא זה שהפציץ בית חולים בישראל

קרן זריהן | 19 באוקטובר 2023 | חדשות | 2 דק׳

נזקים כבדים נגרמו לבית חולים באשקלון בעקבות הפצצות חמאס

מאז תחילת הלחימה ספג בית החולים ברזילי באשקלון מספר פגיעות ישירות לצד פגיעות מרסיסים של היירוטים. הפגיעות השונות הסבו נזקים עצומים לבית החולים, ואך בנס לא גרמו לאבדות בנפש.

לדברי רוקסן ליפט קוזוקרו, מדוברות בית החולים, הנפילה הישירה הראשונה הייתה בלילה שבין יום שבת ה-7 באוקטובר ליום ראשון. היא פגעה במסדרון מעבר שמחבר בין שני חלקי בית החולים – בין מבנה בו נמצאים חדרי הניתוח למבנה בו נמצאות מחלקות שונות והמעבדות. הפגיעה גרמה לסגירתו המוחלטת של המסדרון ולניתוק בין שני חלקי בית החולים. הרסיסים מהנפילה פגעו במחלקת הנשים וחדרי הניתוח האמבולטוריים של אשפוז יום, שאינם ממוגנים.

"למזלנו, ממש באותו ערב הועברה מחלקת נשים לקומה מינוס 2, שזה בית החולים התת-קרקעי שלנו", מספרת קוזוקרו. "בדרך כלל כשמתחילה לחימה, בית החולים מתחיל להתארגן תוך כמה שעות והמחלקות יורדות לפי סדר לבית החולים הקרקעי – קודם כל התינוקות, יונקים, פגייה, אחר כך מחלקות של אנשים שלא ניידים, כגון גריאטריה, קשישים. למזלנו, את מחלקת הנשים הספקנו להעביר עד לפני הפגיעה הזאת. לא היו נפגעים, כי זה היה באמצע הלילה. אם זה היה במהלך היום... זה מסדרון מאוד פעיל, משמש מעבר לחדרי הלידה, למחלקות אחרות. בכך שזה קרה באמצע הלילה נמנע אסון כבד.

בית חולים ברזילי באשקלון | צילום: דוברות בית החולים ברזילי

המכון להתפתחות הילד בבית חולים ברזילי לאחר נפילה ישירה של רקטת חמאס | באדיבות דוברות בי"ח ברזילי וצילום רפואי

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מועצת הביטחון של האו״ם, 23 בספטמבר 2025
התוכנית האמריקנית נתקלת בקשיים מול מועצת הביטחון של האו"ם; רוסיה הגישה הצעת נגד

יוני בן מנחם

המכלית "TALARA"
איראן השתלטה על מכלית נפט זרה באזור מצרי הורמוז

דורון פסקין

ארמון הנשיאות בסוריה
דיווח: חשד כי שתי קטיושות שנורו הלילה מפרברי דמשק כוונו לארמון הנשיאות

דורון פסקין

שוטר אוקראיני לצד מבנה שניזוק מתקפה הרוסית על קייב הלילה
מתקפה רחבה על קייב; דיווח על תקיפה אוקראינית על אחד מבתי הזיקוק הגדולים ברוסיה

דורון פסקין

מחבל דאע״ש לצד דגל הארגון
ארבעה תושבי ירושלים נעצרו בחשד להשתייכות לדאע"ש

צוות מגזין אפוק

תקיפות צה״ל בלבנון, 30 באוקטובר 2025
חיזבאללה נמנע בינתיים מלהגיב על התקיפות הישראליות, אך ממשיך בהתעצמות הצבאית

יוני בן מנחם

שתפו: