כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר פטריק טי בראון טען במאמר שפרסם כי כתב העת היוקרתי Nature דורש שכל המאמרים יתאימו לנרטיב קבוע מראש על "שינויי האקלים", ולכן נאלץ להשמיט גורמים שאינם קשורים באקלים, אך משפיעים באופן ניכר על הופעת שריפות

קרן זריהן | 11 בספטמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

מדען אקלים טוען: כדי שמאמרי יתפרסם ב-Nature, השמטתי גורמים חשובים ונצמדתי לנרטיב "ההתחממות הגלובלית"

חוקר אקלים טוען כי כדי שמאמר מדעי שחיבר בנושא "הגורמים לשריפות ביערות בקליפורניה" יתקבל לכתב העת היוקרתי "Nature", הוא השמיט עובדות ונקודות חשובות הקשורות בשרפות במטרה להיצמד לנרטיב שידע שהעורכים יאהבו ויעזור למאמר להתקבל. הנרטיב אליו נצמד היה שההתחממות הגלובלית היא זו שאחראית באופן בלעדי להגדלת כמות השריפות בקליפורניה.

פטריק טי בראון, ד"ר למדעי כדור הארץ ואקלים העובד במכון מחקר פרטי (The Breakthrough Institute), סיפר על כך במאמר שפרסם באתר החדשות "The free press", לאחר שמאמר מדעי שחיבר יחד עם שותפים פורסם בסוף אוגוסט בכתב העת Nature. לדבריו הוא השמיט בכוונה את עובדת קיומם של גורמים אחרים לשריפות, שאינם קשורים באקלים, המשפיעים באופן ניכר על הופעת שריפות – כגון ניהול לקוי של יערות ומספר הולך וגדל של אנשים שמציתים שריפות בשוגג או בכוונה. "עובדה מדהימה: למעלה מ-80 אחוז מהשריפות בארה"ב מוצתות על ידי בני אדם", סיפר בראון, שהבהיר כי לשינויי האקלים יש השפעה אמיתית על התפרצות שריפות, אך יש גורמים אחרים שיכולים להיות חשובים לא פחות ואולי אף יותר.

בראון צירף קישורים לכתבות בעיתונים כמו הניו יורק טיימס ובלומברג, שלדבריו יוצרים את הרושם ששריפת יערות בעולם היא "בעיקר תוצאה של שינויי אקלים". הוא אמר כי התקשורת פועלת כמו כתבי עת מדעיים ומקדמת נרטיב מסוים. הוא הוסיף כי ידע "לא לנסות לכמת היבטים מרכזיים מלבד שינויי אקלים במחקר שלי, כי זה ידלל את הסיפור שכתבי עת יוקרתיים כמו Nature ויריבו, Science, רוצים לספר. [...] במובנים רבים, הם שומרי הסף להצלחה בקריירה באקדמיה. והעורכים של כתבי העת האלה הבהירו בבירור, הן לפי מה שהם מפרסמים והן מה שהם דוחים, שהם רוצים ניירות אקלים התומכים בנרטיבים מסוימים שאושרו מראש – גם כאשר הנרטיבים האלה באים על חשבון ידע רחב יותר לחברה".

יער עולה בלהבות בקליפורניה | צילום: David McNew/Getty Images

יער עולה בלהבות בקליפורניה | צילום: David McNew/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מושל פלורידה, רון דה סנטיס, 17 בספטמבר 2024
מושל פלורידה הכריז על הגדרתם של האחים המוסלמים וארגון CAIR כארגוני טרור זרים

אורן שלום

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, בנאום בטקס לרגל יום השנה לנפילת משטר אסד, 8 בדצמבר 2025
שנה לנפילת משטר אסד – סוריה משקמת את מעמדה הבין-לאומי, אך עדיין מתמודדת עם משברים פנימיים ומתיחות בגבול עם ישראל

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, נואם בחגיגת יום השנה הראשון להפלת משטרו של בשאר אל-אסד
סוריה ציינה שנה להפלת משטר אסד; א-שרע: "אנו ניצבים בפני מערכה חדשה במתחמי העבודה והבנייה"

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך נאומו בכנסת היום
ראש הממשלה: "ועדת החקירה והרכבה ייעשו בצורה שוויונית בין הקואליציה לאופוזיציה. מי יכול להתנגד לזה?"

צוות מגזין אפוק

בניין הבנק המרכזי של איראן בטהראן
איראן: המטבע צנח לשפל היסטורי

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיא אוקראינה, וולודומיר זלנסקי
טראמפ: "מאוכזב מזלנסקי; להבנתי רוסיה בסדר עם ההסכם, אבל אני לא בטוח שזלנסקי בסדר איתו"

דורון פסקין

שתפו: