ד"ר פטריק טי בראון טען במאמר שפרסם כי כתב העת היוקרתי Nature דורש שכל המאמרים יתאימו לנרטיב קבוע מראש על "שינויי האקלים", ולכן נאלץ להשמיט גורמים שאינם קשורים באקלים, אך משפיעים באופן ניכר על הופעת שריפות
מדען אקלים טוען: כדי שמאמרי יתפרסם ב-Nature, השמטתי גורמים חשובים ונצמדתי לנרטיב "ההתחממות הגלובלית"
חוקר אקלים טוען כי כדי שמאמר מדעי שחיבר בנושא "הגורמים לשריפות ביערות בקליפורניה" יתקבל לכתב העת היוקרתי "Nature", הוא השמיט עובדות ונקודות חשובות הקשורות בשרפות במטרה להיצמד לנרטיב שידע שהעורכים יאהבו ויעזור למאמר להתקבל. הנרטיב אליו נצמד היה שההתחממות הגלובלית היא זו שאחראית באופן בלעדי להגדלת כמות השריפות בקליפורניה.
פטריק טי בראון, ד"ר למדעי כדור הארץ ואקלים העובד במכון מחקר פרטי (The Breakthrough Institute), סיפר על כך במאמר שפרסם באתר החדשות "The free press", לאחר שמאמר מדעי שחיבר יחד עם שותפים פורסם בסוף אוגוסט בכתב העת Nature. לדבריו הוא השמיט בכוונה את עובדת קיומם של גורמים אחרים לשריפות, שאינם קשורים באקלים, המשפיעים באופן ניכר על הופעת שריפות – כגון ניהול לקוי של יערות ומספר הולך וגדל של אנשים שמציתים שריפות בשוגג או בכוונה. "עובדה מדהימה: למעלה מ-80 אחוז מהשריפות בארה"ב מוצתות על ידי בני אדם", סיפר בראון, שהבהיר כי לשינויי האקלים יש השפעה אמיתית על התפרצות שריפות, אך יש גורמים אחרים שיכולים להיות חשובים לא פחות ואולי אף יותר.
בראון צירף קישורים לכתבות בעיתונים כמו הניו יורק טיימס ובלומברג, שלדבריו יוצרים את הרושם ששריפת יערות בעולם היא "בעיקר תוצאה של שינויי אקלים". הוא אמר כי התקשורת פועלת כמו כתבי עת מדעיים ומקדמת נרטיב מסוים. הוא הוסיף כי ידע "לא לנסות לכמת היבטים מרכזיים מלבד שינויי אקלים במחקר שלי, כי זה ידלל את הסיפור שכתבי עת יוקרתיים כמו Nature ויריבו, Science, רוצים לספר. [...] במובנים רבים, הם שומרי הסף להצלחה בקריירה באקדמיה. והעורכים של כתבי העת האלה הבהירו בבירור, הן לפי מה שהם מפרסמים והן מה שהם דוחים, שהם רוצים ניירות אקלים התומכים בנרטיבים מסוימים שאושרו מראש – גם כאשר הנרטיבים האלה באים על חשבון ידע רחב יותר לחברה".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו