כניסה
הרשמה לניוזלטר

לוב סוערת לאחר הפרסום בשבוע שעבר על פגישתם ברומא של שרי החוץ

דורון פסקין | 3 בספטמבר 2023 | חדשות | 1 דק׳

לוב תחקור את המפגש של שרת החוץ עם אלי כהן

פרשיית המפגש החשאי בין שר החוץ אלי כהן ושרת החוץ הלובית נגלאא' אלמנקוש מסרבת לרדת מסדר היום במדינה הצפון אפריקאית. התובע הכללי של לוב הודיע ב-2 בספטמבר ​​על הקמת ועדת חקירה מיוחדת לבדיקת הנושא. בהצהרה רשמית שפרסם התובע באמצעות חשבון הפייסבוק שלו, הוא מסר כי קיבל "דיווחים הקשורים להפרת חוק החרם על ישראל על ידי שרת החוץ, ולפיכך הוחלט על הקמת ועדת חקירה שמשימתה תהיה לחקור את היקף הנזק שפקד את האינטרסים של לוב וזאת על סמך דיווחי שירות הביון".

לפי ההודעה הוטל על הוועדה "לאסוף ראיות הדרושות לחקירתם של מי שקראו לקיום הפגישה, לרבות שמיעת הצהרותיהם של כל מי שניתן לקבל מהם הבהרות הנדרשות לחקירת האירוע".

בשבוע שעבר התפרסמה הידיעה על פגישתם של כהן ומנקוש ברומא, במטרה לדון, על פי פרסומים, בסוגיית הנורמליזציה בין המדינות. הפרסום עורר גל זעם נרחב בלוב, שכלל יציאת אלפי מפגינים לרחובות הערים ובהם הבירה טריפולי, אלזאוויה, בנגאזי ואל-מרג'. כמו כן, תנועות פוליטיות בתוך לוב דרשו לבצע חקירה של המקרה. שרת החוץ פוטרה בעקבות הפגישה והיא ברחה מהמדינה. בהצהרותיה האחרונות לתקשורת טענה אלמנקוש כי המפגש עם כהן היה בידיעת ראש הממשלה, עבדאלחמיד א-דביבה. מקורות המקורבים לו הכחישו טענתה זו אך א-דביבה תיאר בישיבת הממשלה האחרונה שנערכה ביום חמישי את מנקוש כמי שהייתה "נאמנה למולדת".

שרת החוץ היוצאת של לוב נגלאא' אלמנקוש | צילום: Hussein Eddeb, shutterstock

שרת החוץ היוצאת של לוב נגלאא' אלמנקוש | צילום: Hussein Eddeb, shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ
על רקע הפערים בשיחות המשא ומתן והודעתו של טראמפ בנוגע להורמוז – הקבינט המצומצם צפוי להתכנס הערב

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 6 באפריל 2026
טראמפ הכריז על מצור ימי על מצר הורמוז

אורן שלום

ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, ראש מפלגת טיסא, פטר מאגיאר
הונגריה תכריע היום – אורבן ומאגיאר ראש בראש

דורון פסקין

יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קליבאף, 15 ביוני 2024
קאליבף: "הצד האמריקני לא הצליח בסופו של דבר לזכות באמון המשלחת האיראנית בסבב המשא ומתן הזה"

דורון פסקין

דובר משרד החוץ של איראן אסמאעיל בקאי, 28 באוקטובר 2024
טהראן: הערוץ הדיפלומטי יישאר פתוח

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וסגן הנשיא, ג'יי די ואנס, 20 בינואר 2025
המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן – האם הפסקת האש תקרוס?

יוני בן מנחם

שתפו: